Tip os log ind
  • 1/: Najaaraq Olsen, 22 år, Pædagogstuderende, Ikast - Jeg synes, at Ikast er en rolig by i dag, men jeg tror her bliver »kedeligere« for unge. Det bliver i højere grad et sted for ældre og børnefamilier, tror jeg. Der bor allerede mange ældre og børnefamilier - jeg har selv en dreng og umiddelbart tænker jeg, at det er et godt sted at være. Vi flyttede hertil, fordi her ville være godt for en familie. - I 2030 skulle der nok være mere plads til de unge, men jeg ved ikke, hvordan man skulle gøre det godt for dem. Herning er jo mere en unge-destination, for der er mere storbys-agtigt, mens der er roligt her, og der sker ikke så meget andet end aktiviteter for børn og ældre.
  • 1/: Julie Kjær Pedersen, 33 år, Pædagogstuderende, Ikast - Jeg tror ikke, der er meget, der har ændret sig i 2030. Jeg ser Ikast-Brande som et område, der har udviklet sig lige så stille efter tekstilindustrien svandt ind, men alligevel tror jeg, at byen vil vokse. - Jeg kan godt lide Ikast, som den er, og det er derfor, jeg bor her. Men i 2030 kunne jeg da godt se for mig, at der var et bedre ungdomsliv her. At de unge ikke altid tog til Herning, når der skulle shoppes og festes. Men det er tendensen. Se bare Strøgcentret, hvor der langsomt bliver lukket. Det er synd, synes jeg, men det er sikkert de forkerte butikker, der har været der i forhold til, hvad der efterspørges og det spiller en rolle i at få de unge til og gøre det attraktivt. - Vi har også gode studiemuligheder, så det, tror jeg, er fint. Så jeg tror, at det står og falder med midtbyen - hvis den kunne komme totalt op at køre, ville det gøre byen mere livlig for unge i 2030.
  • 1/: Josiah Mahendran, 18 år, 2.g, Ikast - Unge har været meget aktive og forsøgt at få en indflydelse i forbindelse med kommunalvalget og set i det lys, tror jeg, at unge i højere grad har indflydelse i 2030. Jeg tror også, at man vil fokusere mere på os unge i kommunen i 2030, fordi det er os, der er fremtiden. På den måde tror jeg, at det vil være nemmere at være ung i Ikast-Brande. - Jeg synes, at byggeriet omkring »Hjertet«, der skal være et samlingspunkt er godt, og den slags mener jeg, at man bør fortsætte med ind i 2030. Vi er et lille samfund, og vi skal gerne kunne holde sammen, derfor synes jeg, det er spændende at kunne lave noget, der kunne binde borgerne sammen. - For mig er vi godt på vej til noget, der er rigtig godt. Det jeg godt kan lide ved Ikast-Brande er, at menneskene her er meget hjælpsomme og omsorgsfulde. Den anden dag væltede jeg på cykel, og der var hurtigt et ældre par ovre for at hjælpe og høre, om jeg var okay. Det, synes jeg virkelig, kendetegner området, og det skal vi holde fast i.
  • 1/: Maja DAm Rosenkilde, 18 år, 2.G, Blåhøj - I 2030 satser jeg på, at der er sørget for bedre muligheder med offentlig transport. Hver morgen sidder jeg i bus i en time på vej til skole, det er selvfølgelig noget, os ude fra yderområdet synes er megatræls, fordi vi bliver nødt til at stå op klokken seks om morgenen for at komme i skole - mange af os skal også cykle hen til bussen. Det er vi mange, der har problemer med specielt om vinteren. - Noget andet jeg synes, Ikast-Brande Kommune kunne blive bedre til i fremtiden er at værne om miljøet. Der er ekstremt meget skrald rundt omkring, og det er ikke unaturligt, at jeg - hvis jeg er i bil - kan samle 10-20 flasker op langs vejkanten. - En idéel Ikast-Brande Kommune anno 2030, er en hvor man lytter mere til de unges behov. I forbindelse med kommunalvalget var der et arrangement for os unge, hvor vi talte med politikerne om vores problemer - blandt andet at der ikke er noget sted, vi kan være, når vi har fri fra skole. Vi føler ikke, at der er sket meget på det område. Så i 2030 håber jeg på, at der er et sted for de unge efter skole. Som det er nu, er skole bare skole. Sammenholdet kunne blive bedre af at have et sted at være, og hvis mulighederne for at komme frem og tilbage bliver bedre, så giver det unge muligheden for at gøre mere, som de vil.

Set med unge øjne: Hvordan ser Ikast-Brande ud anno 2030?

Som en del af serien »Hvor skal vi hen, du?« har vi spurgt unge mennesker, hvordan de ser Ikast-Brande i fremtiden
10. april 2018, 15.23

Ordet er ditMere Ikast-Brande