Tip os log ind
Lene Buhl, formand for HK Kommunal MidtVest, fylder 50 år torsdag 9. august. ?
Foto: Tom Ingvardsen

Sektorformand i HK fylder 50

Lene Buhl blev i foråret valgt som sektorformand for HK Kommunal MidtVest
02. august 2018, 13.07

50 Lene Buhl, der er formand for HK Kommunal MidtVest, fylder 50 år torsdag 9. august.

Lene Buhl er uddannet lægesekretær på Regionshospitalet Viborg i 1989 - eller Viborg Sygehus, som det dengang hed - og her har hun været ansat, indtil hun på en ekstraordinær generalforsamling 23. maj 2018 blev valgt som sektorformand for HK Kommunal MidtVest.

Lene Buhl afløste Marianne Køpke på posten. Marianne Køpke var efter Karin Østerbys død blevet valgt som afdelingsformand for HK MidtVest i foråret 2018.

Faglig karriere

Fødselsaren tog hul på sin faglige karriere som tillidsrepræsentant for lægesekretærerne på Viborg Sygehus i 2005.

Er par år senere blev hun valgt som fællestillidsrepræsentant, og efter fusion mellem Regionshospitalet Silkeborg-Hammel og Viborg-Skive blev hun fællestillidsrepræsentant for alle HK'erne på Hospitalsenhed Midt. Det vil sige de administrative, tandklinikassistenter, lægesekretærer og telefonister - i alt omkring 500 på HK-overenskomst.

Som udpeget af HK har hun siddet i Hospitalets Hoved MED-udvalg og i regionens øverste MED-udvalg, hvor hun har repræsenteret alle HK'ere i Region Midtjylland. Derudover har hun været valgt formand for regionsbestyrelsen i DL, hvor hun har repræsenteret cirka 2000 lægesekretærer i Region Midtjylland.

Studier i ledelse

Lene Buhl stillede op til sektorbestyrelsen for HK Kommunal MidtVest for fem år siden, fordi hun gerne ville det faglige arbejde.

Lene Buhl er godt i gang med at læse diplom i ledelse, lige som hun har taget mediatoruddannelsen i HK-regi.

Lene Buhl bor i Viborg. Hun er gift med Mikael, som hun har tvillingedrengene Simon og Kasper, 19 år, sammen med.

Familie og venner fejrer Lene Buhl på selve den runde dag. Kolleger og flere andre får lejlighed til at markere Lene Buhl ved en reception i HK-Huset i Herning fredag 31. august.

Ordet er dit