Tip os log ind
Gjellerup Sdr. dominerer dansk gymnastik. De suveræne midtjyske springfyre blev lørdag danske mestre for sjette gang på stribe. ?
Foto: Privatfoto

Seks på stribe: Gyldne Gjellerup-gymnaster gør det igen

Gjellerup Sdr. blev danske holdmestre for sjette gang i træk og syvende gang i alt. I baneserien satte de sågar ny rekord
03. juni 2018, 18.26

Gymnastik Midtjysk guldtriumf i Brøndby. Det vækker minder til en anden sportsgren, men lørdag var det Gjellerups Sdr. og klubbens altdominerende mandlige gymnaster, der igen satte en tyk streg under, at de er landets bedste på deres felt.

Gjellerup Sdr. tog det danske mesterskab for hold foran Svendborg i en godt fyldt Brøndby-Hallen.

De midtjyske gymnaster åbnede med en flot rytmeserie, hvor det trods småfejl blev til 22,600 point. Men i næste disciplin: Baneserien eller tumbling, som det også kaldes, blev skabet sat på plads.

Gjellerup-gymnasterne fyrede en serie af til historiebøgerne. I omgang nummer tre leverede de sågar den højeste sværhedsgrad, der nogensinde er lykkedes i international gymnastik i en hel omgang. Tumbling-serien gav 22,050 point.

I sidste disciplin - trampetten - blev den samlede karakter 21,150 point, og Gjellerup Sdr. blev ganske suveræne mestre med 65,800 point - over to point mere end Svendborg på andenpladsen.

Det er sjette år i træk, at Gjellerup Sdr. bliver danske mestre for hold - kaldet TeamGym - og syvende gang i alt. Holdet er også regerende nordiske mestre efter en forrygende præstation i svenske Lund tilbage i november.

- Vi i Gjellerup Sdr. er meget stolte og takker virkelig alle, som har fulgt os hele vejen både igennem de indledende afdelinger, bag skærmene derhjemme, på vores instagram og ikke mindst i Brøndby Hallen, siger sportschef Lars Nørregaard i en pressemeddelelse.

Gjellerup-mandskabet udgør også en stor del af det danske landshold, der er regerende europamestre.

Ordet er ditMere Sport