Tip os log ind
  • 1/: Skagen er noget helt for sig - især om sommeren til sankthans. De smukke gule huse med det specielle røde tag er et unikt kendetegn for Skagen.
  • 1/: Grenen nord for Skagen er spidsen af Skagens Odde. Vi kører derud med Sandormen og kan opleve at stå med et ben i Skagerak og et i Kattegat.
  • 1/: Midsommer fejres på bedste vis omkring bålet ved det gamle vippefyr.

Sankthans skal da fejres med Læserklubben i Skagen

Midsommertur til Skagen med svinkeærinder på Vitsbøl Kloster og vikingeborgen Aggersborg. Læserklubben tager på tur 23.-24. juni
16. februar 2019, 16.45

mange opfordringer genoptager Læserklubben traditionen om en midsommertur til Skagen.

Det er også noget ganske særligt at stå ved det gamle vippefyr på toppen af Danmark, mens man synger midsommersangen og hører bålet knitre.

Vi har puttet nogle spændende besøg ind undervejs, så vi kan godt garantere for to dage med dejlige og forskellige oplevelser.

Med Skave Turistfart som teknisk arrangør samler bussen op i Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken 06.45 og 07.45. Morgenkaffe og et frisksmurt rundstykke nyder vi i bussen, mens vi kører nordpå.

Fortid og nutid i klosteret

Første stop er i Vesthimmerland ved Vitskøl Kloster, hvor en privat rundvisning venter.

Vi får fortællingen om klostret, som blev grundlagt i 1148. Oprindelig havde tanken været at bygge nordens største kirke, men det lykkedes ikke. Dog har klosteret alligevel fået en titel, nemlig som værende Europas ældste bevarede klosteranlæg.

Historien om middelalderens blodige magtkamp til den fredelige nutid, hvor klosteret danner ramme om en kompetencegivende uddannelse for unge er ret fascinerende.

En halv times kørsel herfra finder vi vikingeborgen Aggersborg, hvor vi indtager vores medbragte frokost. Den burde nok bestå af store kødfulde ben og mjød, men vi har altså valgt nogle sandwich i stedet.

Danmarks største vikingeborg ligger højt på en skråning ved Limfjorden, perfekt til at overvåge færdslen over fjorden mellem Himmerland og Han Herred.

Båltale og traditioner

Turen går nu videre mod den høje himmel og Skagen. Vi snupper en mindre byrundtur med bussen, inden vi indkvarterer os på Hotel Folden, der ligger lige midt i byen.

Værelserne ligger både på selve hotellet og på et nærtliggende anneks. Alle værelser er med eget bad/toilet og alle bekvemmeligheder.

Vi mødes i hotellets restaurant til en toretters sommermiddag, inden vi begiver os på gåben ud til det gamle vippefyr, hvor aftenens sankthans-tale og bål finder sted.

Dette er en aften med stolte traditioner i Skagen. Hvert år mødes mange mange mennesker ved vippefyret, og når båltalen er slut, er vi klar til en gammel Skagen-tradition: solbærrom og æbleskiver i hotellets viseværtshus.

Skagen kunstnerne

Mandag efter et dejligt morgenmåltid går vi de fem minutters gang fra hotellet til Skagens Museum.

Her på dette helt fantastiske museum møder vi værker af P.S. Krøyer, Anna Ancher, Laurits Tuxen og flere af de mange kunstnere, som besøgte Skagen i perioden 1870-1930. Vi har bestilt en professionel guide, som kan give vores besøg en ekstra dimension og lede os ind i kunstens verden på bedste vis.

Inden frokosttid når vi at komme på tur med Sandormen helt ud til Grenen, hvor Skagerak og Kattegat mødes og støder sammen. Det er en sjov oplevelse at stå med et ben i hvert hav og betragte bølgerne, der slår mod hinanden fra hver side.

Så er der tid på egen hånd til at nyde byen og måske få en frokost på en af de hyggelige caféer på havnen. Guiden hjælper gerne med forslag.

Senere på eftermiddagen sætter vi os i bussen og indleder turen ned gennem smukke Jylland.

Hjemkomst mellem klokken 19 og 20.

Prisen er

Prisen for turen er 1995 kroner per person i dobbeltværelse for avisens abonnenter. Ikke-abonnenter er velkommen med til 2145 kroner. Eneværelsestillæg på 295 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel i moderne langstursbus

Turleder hele vejen

Morgenkaffe og rundstykker søndag

Frokostsandwich søndag

Udflugter inkl. rundvisninger og entréer

Overnatning på Foldens Hotel

Aftensmad og morgenmad på hotellet

Alle får faste pladser i bussen, men bestemte sæder kan reserveres for 100 kroner per person.

Tilmelding til Læserklubben.

Ordet er dit