Tip os log ind
  • 1/: Herning Bibliotek inviterer på lørdag til bæredygtighedsdag, hvor man kan møde forskellige aktører, der alle har fokus på det bæredygtige.
    Foto: Flemming Hansen
  • 1/: Herning Bibliotek inviterer på lørdag til bæredygtighedsdag, hvor man kan møde diverse aktører, der alle har fokus på det bæredygtige.
    Foto: Flemming Hansen
  • 1/: Herning Bibliotek inviterer på lørdag til bæredygtighedsdag, hvor man kan møde forskellige aktører, der alle har fokus på det bæredygtige.
    Foto: Flemming Hansen

Samlingssted for det bæredygtige

Biblioteket i Herning lægger lørdag lokaler til en dag i bæredygtighedens tegn
06. marts 2019, 16.28

Klimadagsordenen er noget, som rører mange i øjeblikket. Derfor har Herning Bibliotek samlet mange af de lokale aktører på ét sted til en bæredygtighedsdag, der på lørdag finder sted på biblioteket.

Her kan man hente en masse inspiration til, hvordan man på rigtig mange område kan blive mere klimavenlig, for biblioteket bliver fyldt med stande, som alle har fokus på bæredygtighed i alle afskygninger. Det er for eksempel på mad, natur, mode, byggeri, filosofi og meget mere.

Det nye bibliotek midt i Herning er bygget for at være »et moderne forsamlingshus« - altså det sted, hvor hele byen mødes, og derfor har det også været naturligt at invitere egnens mange aktører indenfor forskellige grene af den grønne omstilling ind til en dag, hvor kræfterne kan forenes om at fortælle gode historier.

Derfor kan man møde blandt andet økologiske og biodynamiske landbrug og få ideer til, hvordan man kan gøre sit hjem mere energirigtigt. Man vil også kunne møde frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening, fra The Climate Reality Project, som Al Gore har startet, og mange andre foreninger. Man vil kunne se på - og købe genbrugstøj og måske få inspiration til at få det syet endnu smartere. Man kan også møde virksomheder, som fortæller om bæredygtig produktion og bæredygtige varer som for eksempel fødevarer og plejeprodukter.

Ud over standene vil der dagen igennem være tankevækkende oplæg på scener rundt i biblioteket.

- Vi håber, vi kan inspirere rigtigt mange og få en sjov og god dag ud af det, fortæller Pia Damsgaard fra Herning Bibliotekerne, som er én af de folk, der har arbejdet for at få bæredygtighadsdagen sat på skinner.

Ordet er ditMere Herning