Tip os log ind
Mogens Jensen.

S og V enige: bevar regionerne

18. januar 2019, 12.00

REGIONER Ret udsædvaneigt behøver jeg ikke selv sætte mange ord til papiret i denne sag. Jeg vil blot overlade ordet til tre gode kollegaer fra Venstre:

»Jeg har godt nok svært ved at se, at det skal være løsningen på problemerne for fremtidens patienter. Det bliver en meget stor centralisering, og jeg håber ikke, at det bliver til noget«, siger Lars Krarup, borgmester i Herning..

»Der er en ambulance i Lemvig, og det er helt sikkert, at hvis man tager et DJØF-regneark, så er det en rigtigt dårlig forretning. Den kører ikke med ret mange patienter, men det er tryghed for borgerne i Lemvig-området. Og det er jo det, politikerne skal. De skal prioritere, og man kan faktisk godt købe tryghed for penge. Det er bare et lille eksempel, og dem findes der masser af i hele Danmark.« Søren Gade, folketingsmedlem og forhenværende forsvarsminister og gruppeformand for Venstre.

»Centraliseringstendensen stiger, jo tættere vi kommer på Finansministeriet, hvor man er meget fokuseret på kortsigtede økonomiske gevinster. Men det gik i den rigtige retning med udflytningen af statslige arbejdspladser. Jeg er nervøs for, at sundhedsreformen vil rulle den indsats tilbage. Sundhedsvæsenet spiller nemlig også en økonomisk rolle i lokalsamfundene, hvor det giver arbejdspladser og mangfoldighed.« siger Carsten Kissmeyer, folketingsmedlem valgt i Vestjyllands Storkreds.

Jeg er fuldstændig enig og deler samme bekymringer som venstrepolitikerne. I Socialdemokratiet siger vi stop for centraliseringen. Det er vigtigt for os, at beslutningerne bliver truffet decentralt af folkevalgte og ikke på et skrivebord hos embedsmænd. Vi vil prioritere sundhedsvæsenet og give de nødvendige ressourcer, der skal til, så nærhed og tryghed kan genetableres.

Vi vil ansætte 1000 flere sygeplejersker, lave nærhospitaler samt sikre læger i hele landet. Fordi det giver tryghed, at hjælpen er nær, når man har brug for den.

Ordet er ditMere Debat