Tip os log ind

Rygning kontra sport med vennerne

07. december 2018, 10.30

RYGNING Alt for mange unge er uoplagte i skolen på grund af daglig rygning og eventuel alkohol.

Vi er to drenge, der går i 9. klasse på en skole i Herning. Vi er kede af at se, at unge på vores alder og opefter døjer med rygning og alkohol. Alt for mange af vores jævnaldrende står med en uklar fremtid, lever i nuet og tager kun én dag ad gangen. Vi kender flere, som allerede har fået de forkerte venner og som sidder fast i dårlige vaner. Det starter fra vores alder og op efter. De er ikke klare i hovedet, er ikke til stede, laver ikke deres lektier og falder derfor ofte fra i praktik.

En af grundene er, at de ikke prioriterer skolen højt nok og bruger weekenderne på fester og alkohol. Et er fester lang ud på natten i weekenderne, et andet er computerspil. Vi tror ikke, de er afhængige, men de bliver nødt til at spille for at opnå selvtillid som alternativ til de 12-taller, de ikke kan få i skolen.

Vi tror også, at mange butikker er enige om, at der skal skæres ned i unges misbrug og at der skal sættes mere fokus på problemet. Mulighederne for at få fat på rusmidler er for nemme. Butikkerne skal sætte mere fokus på problemet og være mere opmærksomme på, hvem de sælger rusmidler til. Det er ikke kun butikkerne, som er pålagt ansvaret, her gælder det også de voksne, som køber det og derefter overdrager det til de unge.

Et drømmescenarie vil klart være, at vi unge blev mere engageret og bevidste om konsekvenserne ved rusmidler. Vi skal snakke sammen om goderne ved en sundere livsstil og definere de »cool drenge« som nogle, der dyrker sport med vennerne, frem for at drikke sig i hegnet i weekenderne.

Ordet er ditMere Debat