Tip os log ind
Kransenedlæggelsen foregik ved flyvergraven på Skarrild Kirkegård. Bagefter var der en kort andagt i kirken og efterfølgende sang, taler og foredrag i kulturcentret. ?
Foto: Jørgen Kratz

Rørende 5. maj i Skarrild

07. maj 2019, 12.18

Skarrild For de mange, der deltog i 5. maj-arrangementet i Skarrild i søndags, blev det en bevægende, nærværende og rørende aften.

Både gæster udefra og borgere fra byen og området blev mindet om, at et fly med syv besætningsmedlemmer blev skudt ned på en mark syd for Skarrild for snart 75 år siden, og hvad det har betydet for de efterladte og for byen.

Det sagde Peter Gerald Davidson, der er efterkommer af en af de faldne flyvere, i sin tale foran de cirka 170 tilstedeværende i Skarrild-Karstoft Kultur- og Idrætscenter.

Ceremonien og kransenedlæggelsen foregik ved flyvergraven. Der blev lagt kranse fra Operations Support Wing Karup, den Australske Ambassade i Danmark, den Britiske Ambassade i Danmark, efterkommere efter Wilfred J. Fingland (RCAF) og Hjemmeværnskompagni Midt- og Vestjylland.

Emnet for den korte andagt i kirken ved sognepræst Bjarke Pihl var de fælles værdier, som vi deler.

Sammenkomsten i Skarrild-Karstoft Kultur- og Idrætscenter bød på sang, taler, fællessang og foredrag.

I 2020 er det 75 år siden, at Danmark blev befriet. Og det skal selvfølgelig også fejres i Skarrild, siger Pia Worm, formand for 5. maj-udvalget.

Ordet er ditMere Skarrild