Tip os log ind
Kai Østergaard.

Ærlighed og anstændighed efterlyses

19. februar 2019, 10.30

ANSTÆNDIGHED Snart bliver der udskrevet valg. Vi kan mærke det på den hektiske aktivitet blandt politikerne. Det er jo vigtigt at komme ud over rampen med sine visioner og ideer. Det vælter ud med tåbelige ideer, skadelige ideer, meningsløse ideer, og der praktiseres uanstændig politikeradfærd.

Men der er også ideer, som bærer fornuftens og nødvendighedens præg. Som et fornuftigt og nødvendigt emne er ideen om en differentieret tilbagetrækningsalder. Den debat har i rigtig mange år været totalt fraværende. Det er en kompliceret, men også meget vigtig debat, for der er tale om en problematik, der ikke lader sig løse ved et snuptag. Derfor vil jeg også bede politikerne om ikke at lave den samme gang lovsjusk, som mange andre områder i dette samfund har været udsat for, men tænke sig rigtig grundigt om og bruge den tid, der skal til for at nå et resultat, som befolkningen kan leve med. For ret beset er det jo befolkningens ve og vel det handler om. I den forbindelse har jeg lyst til at sige:

»Jeg vil aldrig nogen sinde stole på Kr. Thulesen Dahl«.

Når jeg taler om sjusk og uansvarlighed, så kommer jeg bl.a. til at tænke på Lars Løkkes strukturreform i 2006, Kr. Jensens Demontering af Skat og Anders Fogh Rasmussens krigsførelse på den anden side af kloden. Tre dårlige håndværkere, som har kostet det danske samfund dyrt.

De tre herrer har mig bekendt aldrig erkendt deres ansvar for konsekvenserne af det de har lavet, og hverken medier eller vælgere har stillet dem til ansvar, men det er måske på tide. Derfor skal de heller ikke have en ny chance. Lars Løkke vil ellers gerne vise handlekraft med sit udspil til en sundhedsreform, men for mig at se er den et forsøg på at dække over, at strukturreformen var dårligt håndværk.

Problemet med sundhedsreformen er, at den er centralistisk og vil trække kræfter til omstillingsprocesserne ud af sundhedsområdet mange år frem, og endelig har kommunerne ikke hidtil løst deres del af opgaven på en sådan måde, at det vil være fornuftigt at tilføre dem endnu flere opgaver. Det er også grotesk, at Jane Heitmann fra Venstre benytter sig af beskidte metoder for at sælge dette projekt.

Når valget kommer, så synes jeg, vi skal gøre en indsats for at få valgt folk, der vil arbejde for hele den danske befolkning og sige nej tak til dem, der kun kan tælle til 90. Det er en bunden opgave for den danske vælgerskare at vågne op.

Ordet er ditMere Debat