Tip os log ind
  • 1/: På en dejlig sejltur langs kysten ser vi de smukke og strunke hvide kridtklinter, som er mere end 100 meter høje.
  • 1/: Det gamle damplokomotiv »Rasende Rolander« tager os af den smalsporede jernbane til Binz.

Rügen er både størst og smukkest - tag med Læserklubben

En hvid by, Hitlers feriehotel, »Rasende Rolander« og meget andet stifter du bekendtskab med på denne firedagstur til den tyske ø Rügen fra 13. til 16. september
09. juni 2018, 14.57

At blive betegnet som ikke blot Tysklands største, men sandelig også landets smukkeste ø, forpligter. Tyskerne selv holder meget af den skønne ø med den særegne natur, det varierede landskab og den skønne beliggenhed og viser den gerne frem.

Ved første øjekast minder øen meget om Mols eller Møn. Her finder vi sandstrande, kridtklinter, indsøer, store markeder, små landsbyer og som et særligt kendetegn, de flotte alléer, der snor sig gennem landskabet.

Men Rügen er ikke blot begunstiget med en fantastisk natur. Øen har også en yderst interessant historie at fortælle, og den vil vi høre om på udflugtsdagene.

Der hersker også mulighed for at opleve det store tranetræk, som finder sted hvert år i maj og september/oktober. Her samles cirka 40.000 traner - sammen med tusindvis af blisgæs og andre spændende fugle, der er på træk mod sydlige vinterkvarterer.

På denne tur, der foregår 13.-16. september, er Giba Travel teknisk arrangør.

Hanseforbundets storhedstid

Bussen kører fra Herning, Ikast og Silkeborg torsdag 13. september mellem klokken syv og otte mod grænsen. Morgenkaffe og rundstykker i bussen, mens retningen går mod Rügen.

Undervejs stopper vi ved byen Stralsund, hvis arkitektur vidner om Hanseforbundets storhedstid. Efter Tysklands genforening har man restaureret store dele af den gamle bydel, der nu er optaget på UNES­CO's liste over verdens kulturarv. Derefter går turen videre til indkvartering på Best Western Alexa Hotel i den populære badeby, Göhren. Hotellet er bygget i den klassiske arkitektur, som findes på øen.

Sejltur med kridtklinter

Fredag kører vi indledningsvist til Sassnitz, hvor vi tager på en dejlig sejltur langs med kysten og ser de imponerende klinter af kridt.

Tilbage i byen oplever vi et charmerende havnemiljø, og her findes Europas længste ydermole, der er 1450 meter lang.

Midt på eftermiddagen kører vi til Prora, hvor Hitler lov opføre et af verdens største feriehoteller, »Kolos von Prora«. Byen blev lavet som ferieby til de tyske arbejdere, men nåede aldrig at blive brugt til formålet. Efter krigen var russiske soldater indkvarteret her.

Lørdagens udflugt går først til Putbus, også kaldet »Den Hvide By«. Byen voksede i 1800-tallet op omkring øens første varme havbadeanlæg og slottet.

Det rasende damplokomotiv

Efter en rundtur fortsætter vi med damplokomotivet »Rasende Rolander« til Binz, som er Rügens mest mondæne badeby.

Dagens udflugt slutter med, at vi kører til Seelinn, hvor vi ser havnen og den smukke Seebrücke.

Søndag efter morgenmaden kører vi mod Danmark. Undervejs gør vi stop ved den gamle hansestad Wismar. Her vil vi på en byrundtur opleve et genopbygget Wismar, hvor det er byens middelalderlige gadestruktur med Nordtysklands største og smukkeste markedsplads på 10.000 kvadratmeter og de mægtige katedraler, der gør byen til noget helt specielt.

Byen har en dejlig beliggenhed mellem fjord og bakker, og blev tilbage i 2002 optaget på UNESCO's liste.

Herfra fortsætter vi vores hjemtur, og med passende pauser undervejs ankommer vi til Midtjylland først på aftenen.

Prisen er

Prisen for denne busrejse er for avisens abonnenter 3395 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 3545 kroner. Eneværelsestillæg på 575 kroner.

I prisen er inkluderet:

Kørsel i firestjernet bus

Morgenkaffe og brød på udturen

Tre overnatninger med halvpension

Togtur til Binz

Sejltur

Udflugtsprogram

Dansk rejseleder hele vejen.

Tilmelding til Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller på 87228469/96263756-57

Ordet er ditMere Rejser