Tip os log ind
Det første modul skal udgøre vaske- og teknikrum, og er ifølge direktøren for Concept Living det sværeste at installere.
Foto: Pr-foto

Rekordbyggeri sat i gang

Concept Living har netop installeret de første af i alt 162 moduler, som bliver til 312 studieboliger
14. september 2018, 15.15

Byggeri I juli sikrede Living Concept sig ordren på 312 præfabrikerede studieboliger ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Kgs. Lyngby, og allerede nu er de første moduler blevet installeret på det store byggeprojekt.

Det første modul blev tirsdag transporteret fra Engesvang til DTU Campus og hejst fra lastbilen direkte på fundamentet.

- Modulet kommer til at udgøre boligkompleksets vaske- og teknikrum, som er det sværeste af dem alle at installere, da det er herfra, at alle installationer og forsyninger til studieboligerne går, fortæller direktør i Concept Living, Kjeld S. Facius, i en pressemeddelelse.

Skiller sig ud

Herefter gik opførelsen for alvor hurtigt. Samme dag blev 9 moduler, som samlet set bliver til 18 studieboliger, transporteret til byggepladsen. De skal alle udgøre stueetagen på én af de i alt seks boligblokke, som bliver opført, og de seneste dage er 1. og 2. sal blevet installeret.

Modulerne leveres med blandt andet køkken, bad, toilet samt installationer som gulvvarme, og derfor kan de nemt stables og tilsluttes.

- Her kan man virkelig se, hvordan modulbyggeri skiller sig ud fra andre mere traditionelle metoder, og vi ser helt sikkert nogle fordele forbundet med byggemetoden. Blandt andet er modulbyggeri nemt at skalere op, hvilket kan blive aktuelt i fremtiden, forklarer Mikael Hyttel Thomsen, direktør for Boligfonden DTU, som er bygherre.

De cirka 18 kvadratmeter store lejlgheder skal blandt andet udbydes til internationale studerende på DTU, og hele byggeriet kommer til at bestå af to gange tre boligblokke i tre etages højde.

162 moduler

De nye boliger opføres i det nordvestlige hjørne af DTU Campus med cykel- og gangsti samt et beplantningsbælte og kommer til at danne en u-form. Tolv af boligerne indrettes til kørestolsbrugere, mens samtlige boliger bliver placeret i gåafstand til alle faciliteter på campus.

De 312 boliger udgøres af i alt 162 moduler, som alle transporteres fra Engesvang, mens søstervirksomhed Baltic Modules står for at levere en stor del af møblerne til boligerne.

Byggeriet forventes at stå færdigt og klar til indflytning i begyndelsen af januar.

Ordet er ditMere Erhverv