Tip os log ind
Det er gratis, man giver kun lidt af sin fritid, og man får så meget igen. Det er tre gode grunde til at tage på PREP-kursus, mener Tina Nytoft og Allan Nielsen.

PREP redder parforholdet

Efter 14 år havde Tina Nytoft og Allan Nielsen brug for hjælp til at komme videre i deres ægteskab - løsningen kom med Herning Kommunes PREP-kursus
20. april 2013, 17.41

For 20 år siden mødte Tina Nytoft og Allan Nielsen hinanden i Hernings byliv. Han var på vej på idrætshøjskole i Nordjylland. Hun var på vej til Tyskland som au pair, og eventyrlyst vejede tungere end fast parforhold.

Børn og hverdag

Men fem år senere var den der, som Tina Nytoft siger. Hun blev gravid. De to blev gift, og i dag har parret tre børn på 7, 9 og 12 år. Årene er hvirvlet af sted, og som i rigtig mange andre familier tog den ene hverdag den anden med fokus på børn, job og daglige gøremål.

En dag gik det op for Tina Nytoft og Allan Nielsen, at de havde glemt deres parforhold, og at ægteskabet var i fare for at blive en del af den statistik, som viser, at 43 procent af alle ægteskaber ender med skilsmisse. Det var der ingen af dem, der ønskede.

De overvejede parterapi, men inden de nåede så langt, så de en brochure fra Herning Kommune på deres børns skole: Kursus til par med børn 0-18 år. Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold.

Genopdagede hinanden

Inden de meldte sig til kurset, gjorde Tina Nytoft og Allan Nielsen sig visse overvejelser, blandt andet om det med at skulle udlevere sig selv i en gruppe. De overvejede også, hvad andre ville tænke, og om der mon var nogen på holdet, de kendte.

- Men det endte med, at vi sagde: Jamen so what? Vi ville gerne have nogle gode værktøjer til at få et bedre parforhold, og vi vidste, at der skulle hjælp til udefra, siger Tina Nytoft.

- Vi havde brug for noget, der kunne bringe os tættere på hinanden, siger Allan Nielsen.

Det fik de allerede den anden gang.

Læs mere om hvad Tina og Allan har fået ud af Herning Kommunes PREP-kursus og, og hvad det har betydet for deres forhold i Herning Folkeblad i dag. 

Er du abonnent kan du læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

Ordet er dit