Tip os log ind
Åbenkirkes ledende præst, Lars Bo Olesen (t.v.), viste kirken frem til blandt andre Kristian Pihl Lorentzen (V), Jakob Sølvhøj (EL) og Mogens Jensen (S).
Foto: Daniel Møller/frikirkenet

Politikere tog på frikirkelig studietur

Fire folketingspolitikere hørte om socialt arbejde og meningsfyldte fællesskaber i Åbenkirke og Herning Frikirke
30. januar 2019, 12.59

HERNING Mandag var fire folketingspolitikere på frikirkelig studietur i Herning, hvor de besøgte Åbenkirke og Herning Frikirke.

Det fortæller FrikirkeNet i en pressemeddelelse.

De fire politikere, som deltog i dagen, var Kristian Pihl Lorentzen (V), Karina Due (DF), Mogens Jensen (S) og Jakob Sølvhøj (EL).

Masser af frivillige

I Åbenkirke var der fokus på socialt arbejde og kirkens integrationsindsats.

Politikerne hørte om kirkens arbejde med julehjælp, hvor hundredvis af økonomisk trængte børnefamilier op til jul får en kasse med mad og gaver.

Derudover fortalte kirkens præst og et par frivillige blandt andet om et fællesskab kaldet Familienetværket, hvor trængte familier kan få et netværk samt rådgivning om blandt andet økonomi, børneopdragelse og parforhold.

I alt er flere end 240 frivillige personer involveret i kirkens aktiviteter.

Myter manet til jorden

Hos Herning Frikirke hørte politikerne om kirkens engagement i Gadecaféen samt om et samarbejde med Frelsens Hær om et folkekøkken.

Kirkens præst, Bent Hald Larsen, fortalte også om kurser for par og det liv og fællesskab, som udfolder sig i kirken.

Det var første gang, at Karina Due var i en frikirke.

- Jeg har simpelthen fået lyst til at gå i kirke efter at have været her, og det siger ikke så lidt om mig, sagde hun efter besøget.

Kristian Pihl Lorentzen hæftede sig både ved fællesskabet og den tro, der udfoldede sig, og at alle var velkomne til at byde ind.

- Jeg har fået manet myter til jorden i dag, sagde han.

Event på heden

Besøget blev afsluttet med en frokost, hvor Åbenkirkes ledende præst, Lars Bo Olesen, fortalte om de danske kirkedage 2019, »Himmelske dage på heden«, som finder sted i Herning i Kristi himmelfartsferien.

Ifølge FrikirkeNet kommer omkring 50.000 danskere regelmæssigt i en af landets 400 frikirker.

Ordet er ditMere Herning