Tip os log ind
Foto: Sten Hebsgaard

Politiet søger vidner til Føtex-brand

Midt- og Vestjyllands Politi vil gerne i kontakt med vidner, der var i Føtex omkring tidspunktet for branden
06. december 2017, 12.27

IKAST Det kan ikke udelukke, at branden i Føtex i Ikast er påsat, og derfor vil politiet nu gerne i kontakt med vidner, der var i forretningen onsdag 22. november klokken 19.50. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Branden opstod i en håndklædereol i varehuset Føtex i Ikast. Ilden bredte sig derfra til et par nærliggende reoler, inden den hurtigt blev slukket.

Ved den efterfølgende kriminaltekniske undersøgelse blev der på arnestedet cirka midt i håndklædedyngen fundet et fjernbetjent, elektronisk og batteridrevet prisskilt. Dette elektroniske prisskilt var delvist smeltet.

Der blev ikke umiddelbart fundet spor efter brandbare væsker eller andre kilder, der kunne være årsag til branden. Den midlertidige konklusion var, at det var det elektroniske prisskilt, der ved overdækning var overophedet og havde antændt håndklæderne, hvorfra branden bredte sig til omgivelserne.

Der er nu foretaget yderligere tekniske undersøgelser af det elektroniske prisskilt. Det er herved konstateret, at det ikke er dette prisskilt, der er årsag til brandens opståen.

Brandårsagen er derfor ukendt, og det kan derfor ikke udelukkes, at branden er påsat. Videoovervågningen, der ikke dækker hele forretningen, har ikke umiddelbart givet nogle indikationer om en eventuel gerningsmand.

Midt- og Vestjyllands Politi vil derfor gerne i kontakt med eventuelle vidner, der var i Føtex omkring tidspunktet for brandens opståen. Alle, der har oplysninger af betydning for sagen, opfordres til at kontakte politiet på telefonnummer 1-1-4.

Ordet er dit