Tip os log ind
Neil Basu, næstkommanderende for Londons politi, orienterer pressen efter morgenens hændelse ved parlamentet, hvor en bil påkørte en afspærring.
Foto: Hannah Mckay/reuters

Politiet: Påkørsel ved Londons parlament ligner bevidst handling

Lederen af britisk antiterrorpoliti siger, at anholdt ikke vil samarbejde, og at sagen undersøges som terror
14. august 2018, 16.20

Udland En påkørsel af en afspærring ved parlamentet i London »ligner en bevidst handling« og efterforskes som en terrorhandling.

Det siger lederen for det britiske antiterrorpoliti, Neil Basu, på et pressemøde.

Tirsdag morgen kørte en sølvfarvet bil af mærket Ford Fiesta hen over pladsen ved parlamentet og forsatte frem mod en afspærring foran bygningen.

Chaufføren var en mand sidst i 20'erne, som bragede bilen ind afspærringen og umiddelbart efter blev anholdt.

Den anholdte »vil ikke samarbejde«, men vi arbejder på at fastslå hans identitet, siger Basu.

Man mangler også et motiv for gerningsmandens handling.

- Eftersom det ser ud til at være en bevidst handling, metoden der er anvendt og at dette er et ikonisk sted, det gør, at vi behandler dette som en terrorhændelse, siger han.

Basu oplyser, at en fodgænger og cyklist er blevet kørt til behandling på hospitalet efter at være ramt af bilen. Men ingen er kommet alvorligt til skade.

- Bilens chauffør, en mand sidst i 20'erne, blev anholdt på gerningsstedet af bevæbnede politifolk, lyder det i en erklæring fra Londons politi.

- Der var ingen andre i køretøjet, som fortsat befinder sig på gerningsstedet og er ved at blive gennemsøgt, hedder det videre ifølge Reuters.

/ritzau/

Ordet er ditMere Udland