Tip os log ind
Politiet i Midt- og Vestjylland har fået et nyt arbejdsredskab. Den mobile politistation kan bruges i mange sammenhænge, hvor politiet har brug for at være tæt på borgerne.
Foto: Midt- Og Vestjyllands Politi

Politiet får ny politistation på fire hjul

Midt- og Vestjyllands Politi har som den første i landet fået en mobil politistation til forebyggende indsatser
12. januar 2018, 12.06

Midt- og Vestjylland Fremover kan politiet rulle ud i politikredsen i en ny type mobil politistation, der skal bruges til forebyggende arbejde og tryghedsskabende indsatser.

- Med den her mobile politistation har vi endnu bedre mulighed for at vise borgerne, at vi er et tilgængeligt og nærværende politi. Simpelthen fordi vi kan køre derhen, hvor borgerne har mest brug for os. Samtidigt kan vi få udbredt flere af vores præventive budskaber, når vi mødes direkte med borgerne, siger politidirektør Jens Kaasgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kommer tæt på borgerne

Politiet vil bruge bilen ved større arrangementer så som sportsbegivenheder, festivaler, koncerter og markeder, hvor mange mennesker er samlet.

Borgerne kan henvende sig, som var det en nærstation, hvor man vil anmelde en hændelse eller stille spørgsmål til ordensmagten.

Samtidig vil politiet tage informationsmateriale med ud i nærområdet om alt fra indbrudssikring og færdselssikkerhed til tricktyveri og it-kriminalitet.

Politiet vil skabe tryghed

Den mobile politistation kan også i mindre omfang blive brugt ved efterforskningsopgaver, hvor politiet har brug for en særligt tæt kontakt til et lokalområde, eller ved alvorlige hændelser, hvor politiets tilstedeværelse kan medvirke til at skabe tryghed blandt de nærmeste borgere.

Ordet er ditMere 112