Tip os log ind
 • 1/: Som voksen har Marie Brixtofte fået indsigt i farens opvækst, der bar præg af hans egen fars misbrug og svigt, og det har været vigtigt for hende at forstå baggrunden for hans handlinger, men hun fastholder samtidig, at det ikke fjerner hans ansvar.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Jeg ved, at min far var et menneske, der kæmpede for det, han troede, var det rigtige. Han var en mand med stærke værdier, og det har hjulpet mig at tænke på, at han ville have bakket mig op i at gøre det, jeg tror på, siger Marie Brixtofte.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - I det øjeblik, vi accepterer vores forældre, holder vi op med at lide. Men det er en lang og smertefuld proces. Jeg har brugt et helt liv og en masse terapi på at nå til den indsigt, siger Marie Brixtofte.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: Marie Brixtofte håber, at hun med sin bog »Kun når det regner« kan være med til at åbne op om det tabu, som alkoholmisbrug i familien stadig er. For hun har selv mærket, hvor ødelæggende det er, når man ikke taler med nogen om det.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Børn af misbrugere er så oversete, og mange af dem fortæller aldrig nogen om deres forældres misbrug. Jeg er så privilegeret, at min historie kan komme ud til mange, og jeg håber, at den kan gøre op med tabuet. For ingen børn skal bære deres forældres skam, siger Marie Brixtofte. ??
  Foto: Carsten Lauridsen

Peter Brixtoftes datter: -Jeg følte mig elsket uendelig højt af min far, men alkoholen var vigtigere for ham

Peter Brixtofte var en fantastisk far, men han var også en fraværende far og en far, der i stigende grad lod alkoholen sætte dagsordenen. I bogen »Kun når det regner« fortæller hans ældste datter, Marie, om den kærlighed, hun aldrig tvivlede på, men også om konsekvenserne af at være barn af en alkoholiker
20. januar 2019, 16.02

Hvis barnet Marie var blevet bedt om at beskrive sin far, havde hun brugt ord, man normalt bruger til at beskrive en helt. Hun ville have kaldt ham fuldstændig ...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Kultur