Tip os log ind
Rasmus Norup.

Pas på borgernes penge, Venstre

14. maj 2019, 13.30

GAVEBOD To dage gik der af valgkampen, og så åbnede Venstre for gaveboden. Jeg synes, vi skal tænke lidt mere på skatteyderne end Lars Løkke gør, når han lover at bruge rub og stub på en større offentlig sektor og altså et ekstra forbrug på 69 milliarder kroner.

Det koster naturligvis, at vi bliver flere ældre. Men det koster selvfølgelig ikke 69 milliarder kroner - det koster fem milliarder kroner i år 2025. Det er også et stort beløb. Men det efterlader et pænt råderum til skattelettelser. Og vi skal have skattelettelser. På arbejde, biler, arv og erhvervsliv. Det er vel ikke urimeligt, at folk får lov at beholde lidt flere af deres egne penge selv? Penge, som man som borger kan bruge på det, der er velfærd for en selv og ens familie.

Sidste gang gik Venstre til valg på nulvækst. Nu skal den offentlige sektor vokse seks gange så meget, som den gjorde med Socialdemokratiet i regeringskontorerne. Jeg kommer ikke til at forstå det, og jeg kan sige det meget klart: Jeg har ikke tænkt mig at give slip på, at folk, der hver dag står op og går på arbejde, skal have lov at beholde nogle flere af de penge, de selv tjener.

Ordet er ditMere Debat