Tip os log ind
Belinda Hornshøj og eleverne fra Lind har med HeartWork sat fokus på samskabelse mellem skole og plejehjem.
Foto: Privatfoto

På besøg hos besøgsvenner

Politikere fik indblik i Lind-samarbejde mellem skole og plejehjem
10. maj 2019, 09.32

lind Mandag formiddag var der politisk besøg i Lind, hvor 3.b fra Lind Skole og deres forkælelsesvenner fra Lind Pleje- og Aktivitetscenter skulle fortælle om pilotprojektet HeartWork.

Det fortæller stifter og projektleder på Heart­Work, Belinda Hornshøj, til Herning Folkeblad.

HeartWork er et pilotprojekt under Herning Kommune, der har samskabelse mellem skole og plejehjem som sit fokus.

En superstund

I Lind betyder det helt konkret, at skoleeleverne ugentligt besøger det lokale plejehjem, hvor eleverne knytter bånd til beboerne og bliver først »forkælelsesvenner« og siden »følges-venner«.

Under deres ugentlige besøg hos deres ældrevenner har beboerne betroet sig om mangler og afsavn. Og med dette udgangspunkt arbejder eleverne - i samarbejde med deres forkælelsesvenner - for at gøre et godt plejehjem endnu bedre.

Mandag gæstede flere politikere og embedsmænd Lind for at høre om erfaringerne med HeartWork. Blandt gæsterne var børne- og familieudvalgsformand Dorte West (V) og direktør for social, sundhed og beskæftigelse Søren Liner.

- Vi havde en superstund sammen. Hurra for de fremmødte og tak til politikerne for at tage børnene alvorligt og lytte til deres budskab, siger Belinda Hornshøj om projektet, som børnene også har udbredt på en skolemesse i Aarhus - og som stifteren selv skal fremvise i Vilnius for en række politikere fra de baltiske lande.

Ordet er ditMere Lind