Tip os log ind
Når man arbejder med modelskibe, har man altid en værktøjskasse inden for rækkevidde

På krydstogt i anlægssøen

Jørgen Krog bygger nøjagtige fjernstyrede modelskibe, som han sejler med på anlægssøen i Videbæk
09. august 2013, 09.15

Skønt Jørgen Krog i Videbæk i hele sit liv har interesseret sig for skibe, så skulle han runde pensions-alderen, før han kastede sig ud i at bygge sine egne skibe.

Ikke de store, han tidligere har sejlet med, men skala-modeller, der passer som skib på hav i anlægssøen i Videbæk.

Startede med konens dukkehus

66-årige Jørgen Krog var i sine yngre år blandt andet i en periode skibsdreng på tre forskellige større skibe, og sejlede verdenshavene tynde.

For 10 år siden mødte han sin nuværende kone og parret flyttede sammen i Videbæk. Det var faktisk indirekte årsag til, han kom i gang med modelskibene.

- Min kone skulle have fat i noget specielt udstyr til et dukkehus. Jeg vidste, hvor det kunne købes i København. Jeg var med i butikken, hvor jeg faldt over en skibstegning af coasteren Riberhus. Den måtte jeg have, fortæller Jørgen Krog.

Skibsbygger fra bunden

Efterfølgende gik han hjem og købte krydsfiner, lister og andre materialer, han skulle bruge. Altså har han selv bygget den op hele vejen igennem.

- Når man bygger modeller, så kan der være mange problemstillinger, der skal med i overvejelserne. Så for ikke at få huller i aktiviteterne, så købte jeg på Søfartsmuseet i Helsingør en tegning af Axelhus, der er en kopi af de skibe, der blev bygget efter krigen med Marshalhjælp. Her har jeg også fundet detaljer på internettet af Samka, som skibet hedder. Det bygger jeg så også på ind imellem. Og faktisk også et tredje skib, Bellona, der er væsentligt større, fortæller Jørgen Krog.

 

Læs hele fortællingen om Jørgen Krog i Herning Folkeblad fredag.

Er du abonnent kan du klokken 14.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

Ordet er dit