Tip os log ind
En lang valgkamp er slut, og de lokale folketingskandidater kender deres valgskæbne. Herning-Ikast-området har fået en god repræsentation på Christiansborg. ?
Foto: Flemming Hansen

Otte valgt: Herning-Ikast-området står politisk styrket

Det nye Folketing får otte lokale repræsentanter, hvilket er tre flere end i den foregående periode
08. juni 2019, 11.54

HERNING/IKAST De personlige stemmetal er gjort op, og de 179 folketingsmedlemmer er fundet.

Dermed kan der også gøres status over, hvor stor den lokale repræsentation på Borgen er blevet, og det ser meget positivt ud.

I Herning Folkeblads udgivelsesområde fra Videbæk i Vest til Ikast i øst er de nuværende fem folketingsmedlemmer blevet genvalgt, og yderligere tre er kommet til.

De nye er Anne Paulin (S), Alex Vanopslagh (LA) og Carsten Kissmeyer (V), som de næste fire år har muligheden for at kæmpe lokalområdets sag i Folketinget.

Kristian Jensen (V), Mogens Jensen (S), Dennis Flydtkjær (DF), Andreas Steenberg (R) og Jakob Sølvhøj (EL) lykkedes alle med at bevare deres pladser på tinge.

Mogens Jensen kan måske endda se frem til en ministerpost i den kommende regering.

Sikre genvalg

Etablerede navne som Kristian Jensen og Mogens Jensen var sikre kort, og med et godt valg holdt Andreas Steenberg også fast i sin plads.

Jakob Sølvhøj, der stillede op i både Herning, Viborg og Silkeborg, fik som Enhedslistens spidskandidat den ene plads, partiet opnåede i Vestjyllands Storkreds.

Dennis Flydtkjær, der stillede op i Ringkøbing-kredsen og bor i Snejbjerg, frygtede for Dansk Folkepartis dårlige valg, men satte sig med 4622 personlige stemmer sikkert på partiets ene mandat i storkredsen.

Ikast repræsenteret

Hos de tre nyvalgte udmærker to af kandidaterne sig ved at kunne repræsentere Ikast-kredsen i den nye valgperiode.

Tidligere borgmester Carsten Kissmeyer stormer ind i Folketinget med 7245 personlige stemmer, hvilket var højere end den etablerede partifælle Kristian Pihl Lorentzens stemmetal.

Anne Paulin har egentlig været opstillet i Skive-kredsen, men er ved dette valg gået sammen med partiets Ikast-Brande-folk om at støtte en fælles kandidat, og det gav pote.

Det hjalp også Anne Paulin, at de to S-favoritter i Viborg, Karin Gaardsted og Mette Nielsen, delte de lokale stemmer mellem sig, så ingen af dem fik en plads i Folketinget.

Ung LA'er valgt

Alex Vanopslagh har ikke haft en særskilt opstillingskreds, men blot været LA's spidskandidat i hele storkredsen. Han fik et af partiets kun fire mandater på landsplan.

Den 27-årige politiker har været meget aktiv i valgkampen og blandt andet markeret sig i Herning-området.

Alex Vanopslagh er født i Frankrig, men voksede op i Struer og har også boet i Herning i tre år, mens han tog en ungdomsuddannelse.

I dag bor han i Vanløse og er medlem af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Den unge politiker bliver i disse dage nævnt som en mulig afløser for Anders Samuelsen som partiformand.

De er valgt

Otte politikere i Herning Folkeblads udgivelsesområde er valgt til Folketinget, og her følger opstillingskreds og personlige stemmetal:

Kristian Jensen (V), Herning Nord, 10.759 stemmer

Carsten Kissmeyer (V), Ikast, 7245 stemmer

Mogens Jensen (S), Herning Syd, 6961 stemmer

Anne Paulin (S), Ikast og Skive, 6814 stemmer

Dennis Flydtkjær (DF), Ringkøbing, 4622 stemmer

Andreas Steenberg (R), Herning Syd og Skive, 4444 stemmer

Alex Vanopslagh (LA), alle kredse, 3337 stemmer

Jakob Sølvhøj (EL), Herning Nord, Viborg Vest og Silkeborg Syd, 913 stemmer

Ordet er ditMere Herning