Tip os log ind
Jette Bækgaard har udstillet mange gange i lokalområdet. Her ses hun ved en udstilling på Klosterlund.
Foto: Rasmus Viuff

Oplevelser i det rette perspektiv - præget af kærlighed til verden

Fernisering på Jette Bækgaard-udstilling i Vestjyllands Kunstpavillon
16. april 2018, 16.24

VIDEBÆK - Når jeg er nær og til stede som person, så gør situationerne et stærkt indtryk på mig - enten det er ansigter, mennesker i funktion eller naturen. Når jeg skaber et billede, vælger jeg det udtryk og den teknik, som er bedst egnet til situationen og oplevelsen. Det kan være ekspressionistisk, impressionistisk, naivistisk eller nyrealistisk præget. Det kan være olie på lærred eller akryl. I de senere år har jeg ladet det grafiske udtryk komme meget til syne - ja ind imellem ligefrem dominere.

Det fortæller kunstner Jette Bækgaard om sin soloudstilling i Vestjyllands Kunstpavillon »Til stede i nuet«. Der var fernisering på udstillingen fredag eftermiddag, og den kan nu ses i kunstpavillonen frem til og med 13. maj.

Jette Bækgaard, der bor i Funder og fyldte 70 år tidligere på måneden, har som aktiv kunstner sat sit præg på billedkunsten i de mange år, hvor hun har malet og udstillet i Danmark, Frankrig og Tyskland.

Hun har i Herning undervist på billedkunstskole og på Teko - nu Via Design - fra 1960'erne og mange år frem. Hun har været censor, skrevet lærebøger og udviklet undervisning. I de seneste mange år har hun forstærket sit aktive liv som billedkunstner, hvad der har ført til anerkendelse i både ind- og udland.

Hun har været billedkunstner siden sin ungdom og er uddannet fra Århus Kunstakademi og i grafik hos Bo Halbirk i Paris. Desuden har hun uddannet sig som designer på Tegne- og Kunstindustriskolen i København.

Oplevelser i perspektiv

Jette Bækgaard har givet udstillingen i Videbæk disse ord med på vejen:

- For bevidst og intuitivt at bearbejde indtrykkene, må jeg udtrykke mig i mit billedsprog og i temaer for at sætte oplevelserne i det rette perspektiv. Jeg er et billedmenneske og lever med, i og af det billedlige udtryk. Ord siger mig ikke så meget, men et stærkt og nært billede udviklet i mig og med mig kan give en indgang til at forstå og absorbere de umiddelbare og nære indtryk og oplevelser. I denne udstilling med temaet »til stede i nuet« og med værker præget af naturen, af mennesker omkring mig og med inspiration fra de steder, jer gerneopholder mig - Midtjylland, Vesterhavet, Provences »bagland« og Paris - prøver jeg at udtrykke min kærlighed til denne verden. Min opfordring til Jer, der ser min udstilling, er: Åbn øjnene, se med følelserne på og ind i det nære liv - og vær til stede med hele din evne til at iagttage og opleve hver dag, slutter Jette Bækgaard.

Hun er i dette forår foruden soloudstillingen i Vestjyllands Kunstpavillon repræsenteret på udstillinger i KunstCentret Silkeborg Bad, på Kirsten Kjær Museum i Thy samt i Atelier Empreinte, Luxemburg.

Ordet er dit