Tip os log ind
Alexander Scholz (t.h. ) fik sin sidste kamp for Club Brügge, da danskeren i søndags startede i 1-0-sejren på udebane mod Mouscron. Nu har den 25-årige midterforsvarer skrevet en femårig kontrakt med FC Midtjylland.?
Foto: Ritzau Scanpix

Officielt: FCM henter forsvarsprofil i Belgien

Midterforsvareren Alexander Scholz skifter fra de belgiske mestre, Club Brügge, til FC Midtjylland på en femårig kontrakt
10. august 2018, 10.30

Fodbold Omkring 1,5 millioner euro - cirka 11 millioner kroner - betaler FC Midtjylland angiveligt for at hente den tidligere danske U21-landsholdsspiller Alexander Scholz hjem til Danmark efter seks år i udlandet. De seneste fem år har han spillet med god succes i den belgiske liga.

Den 25-årige midterforsvarer gennemgik i går det obligatoriske lægetjek og har nu underskrevet en femårig kontrakt med de danske mestre, som tror på, at de har gjort en god handel.

- I Alexander får vi en dansk forsvarsspiller, som både er teknisk stærk og duelstærk, og vi glæder os rigtigt meget til samarbejdet, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

Thorup har trænet ham før

Cheftræner Jess Thorup kender sin nye forsvarer godt og ved præcis, hvilke kvaliteter - både menneskeligt og fodboldmæssigt - der ankommer til FCM. Alexander Scholz spillede nemlig alle sine 14 kampe for det danske U21-landshold under ledelse af netop Jess Thorup. FCM-træneren stod som bekendt i spidsen for det ældste ungdomslandshold fra 2013 til 2015.

Thorup havde også Scholz som stamspiller på sit hold under U21-EM i Tjekkiet 2015. Han vurderer sin nye forsvarer ganske højt.

- Alexander er en vinder og en teamplayer. Han er en dygtig forsvarsspiller, som er god på bolden og har gode visioner i sit fremadrettede spil, og derudover er han dygtig i en-mod-en spillet, siger Jess Thorup.

Scholz voksede op på Vejle-egnen og fik som 18-årig sine første kampe for Vejle Boldklub, som hans far, Kent Scholz, også repræsenterede i sin tid.

Allerede som 19-årig forlod han dansk fodbold. I første omgang til fordel for Stjarnan på Island, men turen gik hurtigt videre til belgisk fodbold. Han har spillet de seneste fem år i Belgien, hvor det er blevet til 86 kampe for Lokeren, 91 kampe for Standard Liege, og siden januar har han spillet for Club Brügge, som han nåede syv kampe for på vejen til mesterskabet.

Tidligere har han vundet to belgiske pokaltitler i 2014 med Lokeren og i 2016 med Standard Liege. I den første af dem blev han selv matchvinder i finalen.

Alexander Scholz vender også hjem til dansk fodbold med en ambition om at nappe flere titler til cv'et.

- Jeg kommer også hjem for at spille for en klub, som kæmper med om titler - at vinde betyder alt for mig, siger Alexander Scholz i klubbens skrivelse.

I Club Brügge var han en del af en tre-back-kæde i stil med den, FCM praktiserer, og det er ifølge sportschef Svend Graversen også den rolle, han er tiltænkt i Midtjylland. Som duelstærk, forudseeende og spillende forsvarer kan han agere på både højre og venstre side i tre-back-kæden.

Rygter som Sanneh-salg

Med købet af Alexander Scholz har FC Midtjylland nu hele syv midterforsvarere på kontrakt i form Erik Sviatchenko, Kian Hansen, Bubacarr Sanneh, Zsolt Korcsmár, Rasmus Nicolaisen, Kristian Riis og den hjemvendte forstærkning.

Men der er vedholdende rygter om et salg af Bubacarr Sanneh. Gambianeren ankom først til FCM i januar fra AC Horsens, men han var en af Superligaens allerbedste forsvarere i foråret, og det har fået udlandet til vifte med de store sedler.

Den belgiske storklub Anderlecht har angiveligt allerede fået et bud afvist på Bubacarr Sanneh. Det har flere belgiske medier berettet, og det ventes, at de vil komme tilbage med et højere bud.

Anderlecht solgte i øvrigt i går midtbanespilleren Leander Dendoncker til den nyoprykkede Premier League-klub Wolverhampton for 15 millioner euro, så de har friske midler på kontoen.

Sportschef Svend Graversen fastslår dog, at Scholz i første omgang ikke er indkøbt som erstatning for nogen.

- Det var en god mulighed, vi fik for at signe en stærk spiller, og så slog vi til, fastslår Svend Graversen over for Herning Folkeblad.

Alexander Scholz

Født 24. oktober 1992 (25 år)

Position: Midterforsvarer

Højde: 189 centimeter

Klubkarriere:

Hedensted IF -2008

Vejle Boldklub 2008-12

Stjarnan, Island 2012-13

Lokeren, Belgien 2013-15

Standard Liege, Belgien 2015-18

Club Brügge, Belgien 2018

FC Midtjylland 2018-

Landsholdskarriere:

U21-landsholdet14 kampe

U19-landsholdet 4 kampe

Udvalgte meritter:

Belgisk mester 2017-18

Belgisk Super Cup-vinder 2018

Belgisk pokalvinder 2014 og 2016

Ordet er ditMere Sport