Tip os log ind
Søren Lodahl.

Nye skatter skader virksomheder og almindelige danskere

06. december 2018, 10.00

SKATTER Man kan i disse dage læse, at Socialdemokratiet og Mette Frederiksen er i gang med at lancere to nye skatter. Hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten efter næste valg, skal der skal skabes en ny »super topskat« for folk, der tjener over 10 mio. kr. og derudover så skal vi alle straffes med en stigende skattesats på aktieinvesteringer (fra 42 til 52 procent) og på opsparing (fra 42 til 45 procent).

En forhøjelse af skat på aktier og opsparing går stik imod anbefalingerne fra Produktivitetskommisionen, der blev offentliggjort under Mette Frederiksens forgænger og tidligere Statsminister Helle Thorning Schmidt (S) tilbage i 2014. Så hvorfor ikke lytte til fornuft, Mette Frederiksen? Socialdemokratiet er under Mette Frederiksens ledelse kørt ind på et spor, der mest af alt minder om »Anker Jørgensen Classic«. Den afdøde statsminister var elsket af store dele af befolkningen, ja, men også manden, der ultimativt var ansvarlig for, at Danmark i slutningen af 70'erne var tæt på afgrundens rand.

Mette Frederiksen og Socialdemokratiet vil med deres nye skatter efter sigende bekæmpe stigende ulighed. Som almindelig dansker vil du efter en mulig indførelse af disse skatter måske leve i et mere lige land, men også i et fattigere land. Når flyverdragten til ungerne og hakket oksekød skal betales, så husk lige på, at butikkerne altså ikke tager imod »mindre ulighed«, men danske kroner.

Nye skatter bringer ikke velstand med sig, snarere det omvendte. Små og mellemstore virksomheder vil få ekstra svært ved at tiltrække sig kapital og private investorer landet over vil i den grad tænke sig om en ekstra gang, inden de vil overveje at skyde kapital efter nye investeringer ude i virksomhederne. Hvorfor løbe risikoen, når jeg skal betale 52 procent i skat? Vi taler om investeringer, der er med til at skabe vækst og sikre nuværende og fremtidige jobs i Danmark, heriblandt i Midt- og Vestjylland. Mette Frederiksen kommenterer, at »almindelige danskere vil slet ikke blive ramt af det her«. Det kan jeg til gengæld love jer for, at de bliver.

I Liberal Alliance kæmper vi hårdnakket for at fortsætte de økonomiske reformer. En reducering af indkomstskatten gennem en forhøjelse af bundfradraget til 84.000 kr. årligt samt en fjernelse af topskatten til privat personer og mindre skat på kapitalindkomster er også efter det kommende folketingsvalg en prioritet og en nødvendighed. Dette vil ikke blot forstærke landets økonomiske fundament med en fortsat stigende velstand for almindelige familier, men også sørge for, at overbudspolitik på velfærden ikke afsporer de gode tider, som dansk økonomi befinder sig i.

I modsætning til Mette Frederiksen og Socialdemokratiet mener Liberal Alliance, at det kun er rimeligt, at de mange danskere, der til dagligt arbejder og investerer i langt højere grad beholder mere af det, de selv skaber end tilfældet er i dag. Det er godt for dem og det er godt for Danmark.

Ordet er ditMere Debat