Tip os log ind
  • 1/: Særudstillingen om kronprinsen har til huse i et af kongerigets mest royale bygninger, nemlig på Frederiksborg Slot i Hillerød.
  • 1/: Vi får også set nærmere på det nyligt afslørede prinseportræt, malet af australieren Ralph Heimans.
  • 1/: Soklen på dronningens gravmæle er udformet i kalksten fra Frankrig, og de tre søjler, der bærer sarkofagen, er i henholdsvis dansk granit, færøsk basalt og grønlandsk marmor.

Nyd en kongelig dag med Læserklubben

Besøg på Frederiksborg Slot med den nye udstilling om kronprins Frederik samt i Roskilde Domkirke onsdag 1. august
10. juni 2018, 15.14

Kongehuset er populært som aldrig før. Kombinationen af en kronprins, der har fundet sig et sikkert ståsted og en smuk kernefamilie, samt en dronning, der stadig er klog og værdig, falder fuldstændig i danskernes smag. De fleste elsker dem, og nogle elsker at hade dem.

Er du lidt kongelig, så tag med på denne spændende tur onsdag 1. august, hvor vi besøger Frederiksborg Slot i Hillerød og den smukke Roskilde Domkirke. Begge steder har vi bestilt en rundvisning, så vi kan få så meget som muligt med.

Med Skave Turistfart som teknisk arrangør kører vi fra Midtjylland mellem klokken seks og klokken syv. Undervejs får vi serveret kaffe og rundstykke, og lige inden ankomsten til Hillerød spiser vi en medbragt frokostsandwich.

500 års Danmarkshistorie

Frederiksborg Slot ligger smukt på tre små holme i slotssøen og blev bygget af Christian IV i 1600-tallet. Slottet er Danmarks største renæssanceanlæg og rigt udsmykket med symbolske og dekorative elementer som det imponerende Neptunspringvand og Kongefløjens marmorgalleri.

Siden 1878 har Frederiksborg Slot rummet Det Nationalhistoriske Museum, der fortæller 500 års danmarkshistorie gennem sin samling af portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri.

I anledning af kronprins Frederiks 50-årsfødselsdag har museet arrangeret en udstilling i Riddersalen, der fortæller om kronprinsens tilværelse og pligter.

På udstillingen ser vi kronprinsens livsforløb med temaer som barnedåb, militærtjeneste, bryllup, personlige interesser, ekspeditioner og meget mere.

Udstillingen bygges op med store tableauer, hvor man blandt andet vil kunne genopleve kronprinsparrets forlovelse og bryllup med tilhørende dragter og taffeldækning.

Efter en spændende rundvisning med primær fokus på den nye udstilling kører vi mod Roskilde Domkirke, hvor næste rundviser venter på os.

Dronningens gravmæle

Her i den store og smukke kirke, hører vi blandt meget andet om dronningens gravmæle, der står i Sankt Birgittas Kapel.

Her vil majestæten blive stedt til hvile ved siden af næsten 40 danske konger og dronninger fra den tidlige middelalder og frem til i dag. Da gravmælet først vises frem for offentligheden efter dronningens død, er der udfærdiget en tildækning, som giver besøgende mulighed for at besøge kapellet, selvom gravmælet allerede er opsat. Både selve gravmælet og også tildækningen er udfærdiget af Bjørn Nørgaard, og en 1:10 kopi af gravmælet er udstillet, så vi kan se hele processen bag. Udarbejdelsen har været undervejs siden 2003 og repræsenterer regentparrets fælles virke gennem 50 år. Prins Henriks beslutning om ikke at lade sig begrave i Roskilde Domkirke har ikke medført ændringer af kunstværket.

Vi tager overfarten Odden-Aarhus på vores tilbagevej og nyder buffetten om bord.

Forventet hjemkomst er mellem klokken 21.30 og 22.30.

Prisen for denne dagstur er for avisens abonnenter 995 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel

Turleder

Kaffe/te og rundstykker

Frokostsandwich

Rundvisning og entré Frederiksborg Slot

Rundvisning og entré Roskilde Domkirke

Buffet med en vand om bord på færgeoverfarten

Tilmelding til Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller på tlf. 96263756-57/87228469

Ordet er dit