Tip os log ind
Hans Andersen.

Ny seniorpension for alle nedslidte danskere

13. maj 2019, 11.30

Seniorpension Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og De Radikale indgået en aftale om en ny seniorpension, som giver alle nedslidte danskere ret til en værdig tilbagetrækning. Det er jeg utroligt tilfreds med. For er man nedslidt og kan man ikke arbejde, så skal man ikke arbejde. Så skal man have ret til at trække sig fra arbejdsmarkedet.

Med den nye seniorpension får nedslidte danskere ret til at gå fra, hvis de har seks eller færre år til den almindelige folkepensionsalder. Og man får retten, hvis man kun kan arbejde 15 timer eller mindre om ugen.

Vi sikrer med aftalen, at alle nedslidte kan trække sig - uanset om man er murer, sygeplejerske, folkeskolelærer eller noget fjerde. Og retten gælder, uanset om man er fysisk eller psykisk nedslidt. For sådan skal det selvfølgelig være. For er man nedslidt, og kan man ikke arbejde, så skal man ikke arbejde.

Og samtidig sikrer vi, at nedslidte kan få en værdig ydelse, når de er på seniorpensionen. Seniorpensionen er nemlig på samme niveau som førtidspensionen - dvs. omkring 18.900 kr. om måneden.

Til sammenligning har Socialdemokratiet foreslået at give nedslidte danskere en sats på samme niveau som folkepensionens grundbeløb - altså omkring 6.300 kr. om måneden.

Vores aftale er derfor en markant bedre ordning, end den Socialdemokratiet har foreslået for over tre måneder siden. Den er den både i kroner og øre. Men også i den tid, man som nedslidt kan få pensionen. For i vores model vil man kunne trække sig seks år før den almindelige folkepensionsalder. Omvendt ønsker Socialdemokratiet kun at give nedslidte mulighed for at trække sig tre år før folkepensionsalderen.

Vi har lavet en konkret løsning til nedslidte danskere. På den anden side har Socialdemokratiet endnu ikke formået at præcisere det pensionsforslag, de fremlagde for over tre måneder tiden. Vi mangler stadig svar på, hvem Socialdemokratiet vil give retten til en tidlig pension - og hvem de ikke vil give retten. Mens vi klart siger, at alle nedslidte får retten til en tidlig tilbagetrækning, nægter Socialdemokratiet at sige, hvem de vil hjælpe.

Så mens Socialdemokratiet er mere optaget af at føre valgkamp, tager vi ansvar. Vi laver en konkret ret for tidlig tilbagetrækning for alle nedslidte danskere. For er man nedslidt. Kan man ikke arbejde. Så skal man ikke arbejde.

Ordet er ditMere Debat