Tip os log ind
53-årige Birgitte Egholm Jacobsen bliver 1. juni ny oversygeplejerske i neurologi og fysio-ergoterapi ved Hospitalsenheden Vest.
Foto: Pr-foto

Ny oversygeplejerske med fokus på de gode patientforløb

03. april 2019, 19.34

udnævnelse 53-årige Birgitte Egholm Jacobsen er pr. 1. juni ansat som ny oversygeplejerske i neurologi og fysio-ergoterapi ved Hospitalsenheden Vest. Samtidig bliver hun medlem af afdelingsledelsen, der desuden består af ledende overlæge og chefterapeut.

Birgitte Jacobsen kommer fra et job som oversygeplejerske ved Hospitalsenheden Midt, hvor hun haft ledelsen af flere specialer og desuden gennem de senere år varetaget opgaven som klinisk brugerkoordinator i forbindelse med byggeri og indflytning i nyt akuthus i Viborg. Derfor føler hun sig godt klædt på til at lede udflytningen til Regionshospitalet Gødstrup.

- Vi skal i afdelingen selvfølgelig tage alt det bedste - alt det, der fungerer godt - med til Gødstrup, men vi får også det næste halvandet år en enestående mulighed for at luge ud i det, der er uhensigtsmæssigt, siger Birgitte Jacobsen i en pressemeddelselse.

Birgitte Jacobsen har de seneste år som oversygeplejerske inden for radiologien og ortopædkirurgien stået i spidsen for utallige forandringsprocesser og forbedringer, hvor fokus altid har været på nytænkning og kvalitet - og ikke mindst på, at patienternes behov bliver tilgodeset mest muligt.

- Patienter og pårørende vil i stigende grad se på det omdømme og den ydelse, vi kan levere, før de træffer deres valg af, hvem der skal tage vare på deres sygdom. Derfor må vi hele tiden evaluere og udvikle patient­forløbene, gerne i samarbejde med dem, der ved mest om, hvordan det opleves - nemlig patienterne, siger hun.

Birgitte Jacobsen er i øvrigt en »gammel kending« af Hospitalsenheden Vest, hvor hun tidligere har været ansat blandt andet som afdelingssygeplejerske på Medicinsk Afdeling, uddannelses- og kvalitetskonsulent, projektleder og klinisk koordinator.

Den kommende oversygeplejerske i neurologi og fysio- ergoterapi har taget leder­uddannelsen i Region Midtjylland (Sirius) samt Alkymisten - udvikling af morgen­dagens topledere. Hun har desuden en master i Kvalitet og Ledelse i Social- og Sundhedssektoren fra Syddansk Universitet.

Privat bor Birgitte Jacobsen i Herning sammen med sin samlever og har tre børn.

Ordet er ditMere Navne