Tip os log ind
Transport-messen finder sted over tre dage 21.-23. marts 2019 i MCH Messecenter Herning.
Foto: Mch/tony Brøchner

Ny MCH-opfindelse: Nu kommer konferencen Grøn Transport 2019

MCH Messecenter Herning sætter fokus på bæredygtig transport til konference under transportmesse
13. december 2018, 19.26

Fagmesse Grønne energiteknologier og køretøjsløsninger udvikler sig i et hektisk tempo over hele verden. Både Folketingets politikere, kommuner, private transportører og energiselskaber står over for vanskelige beslutninger, når de skal investere i såvel køretøjer som energiinfrastruktur. Derfor sætter den kommende fagmesse »Transport 2019«, som holdes 21.-23. marts, fokus på grøn transport med konferencen og udstillingen Grøn Transport 2019.

- Vi vil gerne være med til at give den offentlige og den private sektor et overblik over både aktuelle muligheder, og hvad fremtiden byder på inden for grøn transport. Det gør vi ved at organisere en konference med stærke profiler og et udstillingsområde for de bedste grønne løsninger, fortæller projektleder i MCH Messecenter Herning, Nikolaj Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Ambitionen er at skabe et arrangement, som ikke er set tilsvarende i Danmark.

- Vi samarbejder med webplatformen Nofoss.dk, der har både markedsviden og netværk til at udvikle et stærkt koncept for grøn transport ved vores messe, lyder det fra Nikolaj Jørgensen.

Kamp om pladsen

Det er en stor udfordring for markedet, at flere forskellige energiformer kæmper om pladsen som fremtidens løsning for den tunge del af transporten.

- I øjeblikket er både biogas, el, brint, biobrændstoffer og nogle syntetiske brændstoffer i spil som fremtidens grønne løsninger for både busser, lastbiler og varebiler. Det gør det ekstra svært at træffe investeringsbeslutninger, som rækker ind i en fremtid, hvor der måske kommer et udskilningsløb blandt energiformerne, fortæller Poul Erik Pedersen, direktør og medindehaver af Nofoss.dk.

Grøn Transport 2019 byder derfor på debatter og indlæg, som giver transportmessens gæster ny viden om den politiske situation, økonomi, grøn energi til transport, tank- og ladeløsninger samt køretøjer. Ved konferencen præsenteres desuden brugererfaringer fra både kommuner, busoperatører, vognmænd og teknologileverandører.

- Der er i øjeblikket meget religion i, om man tror på enten den ene eller den anden energiform. Vores ambition er at nedbryde grænserne og vise både politikere og de øvrige aktører en samlet pakke af grønne køretøjer, grøn energi og teknologi. Jeg forventer, at det kommer til at give en helt ny dynamik i markedet, fastslår Poul Erik Pedersen.

Grøn Transport 2019 er en del af Transport 2019, som er Skandinaviens største transportmesse.

Ordet er ditMere Erhverv