Tip os log ind
Det nye formandskab består af næstformand Ruth Szöke Skovgaard (t.v.) og formand Karin Vestergaard.
Foto: Danske Bioanalytikere Midtjylland

Ny formand for bioanalytikere i Midtjylland

Faggruppen er velkendt på hospitalerne - nu vil de også tage mere ud til borgernes hjem
08. oktober 2018, 13.12

Nyvalg 42-årige Karin Vestergaard, bosat ved Pårup, er valgt til ny formand for de omkring 1500 medlemmer af Danske Bioanalytikere Midtjylland. Hun kommer fra en stilling som vagtbærende basisbioanalytiker på Klinisk Biokemisk Afdeling på Regionshospitalet Herning.

Hidtil har Karin Vestergaard været næstformand i Danske Bioanalytikere Midtjylland. Den post overtages nu af 38-årige Ruth Szöke Skovgaard, der arbejder på Klinisk Genetisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Hun har siden 2012 været medlem af bestyrelsen i Danske Bioanalytikere Midtjylland.

De fleste bioanalytikere arbejder på de regionale hospitaler. Her bruges deres prøvetagning og analysering af prøver til at udrede, hvad patienter fejler, og hvordan de skal behandles.

- Bioanalytikere er en kendt gruppe på hospitalerne, men ikke i kommunerne. I takt med at mere og mere behandling foregår i folks eget hjem, er det vigtigt at tænke os ind i alle dele af det sammenhængende sundhedsvæsen. Involvering af bioanalytikere styrker sundhedsvæsenet, siger Karin Vestergaard og Ruth Szöke Skovgaard.

Bor på et fritidslandbrug

Karin Vestergaard afsluttede sin uddannelse til bioanalytiker i år 2000. Siden har hun været ansat på regionshospitalet i Herning. I en periode virkede hun som bioanalytiker-underviser. Karin Vestergaard afsluttede den sundhedsfaglige diplomuddannelse i 2016.

Den nye regionsformand har siddet i regionsbestyrelsen for bioanalytikerne i 10 år. Siden 2015 har hun også været medlem af hovedbestyrelsen i Danske Bioanalytikere på landsplan. Hun bor sammen med sin mand og deres to børn på et fritidslandbrug ved Pårup.

Ruth Szöke Skovgaard afsluttede sin uddannelse i 2006. Siden 2011 har hun været tillidsrepræsentant på sin arbejdsplads. For nylig tog hun en kommunikationsuddannelse, og den vil hun i Danske Bioanalytikere Midtjylland udnytte til at styrke forbindelsen med medlemmerne.

Ruth Szöke Skovgaard bor i Lystrup sammen med sin mand og tre børn.

Den hidtidige formand gennem 10 år for Danske Bioanalytikere Midtjylland, Mette Thomsen, er fyldt 65 år og genopstillede ikke.

Den nye bestyrelse

Regionsbestyrelsen i Danske Bioanalytikere Midtjylland frem til 2021 ser nu sådan ud og har medlemmer fra hele regionen og flere sektorer:

Kirsten Marie Borg, lægepraksis i Holstebro; Inger Merete Paulsen, Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet; Bitten Kaanbjerg Kristensen, Klinisk Mikrobiologi, Aarhus Universitetshospital; Conni Smith, Klinisk Biokemisk Afdeling, Regionshospitalet Herning; Stine Taudahl Søndergaard, Nuklearmedicinsk Afdeling, Regionshospitalet Herning; Lene Thorbjørnson, Blodprøver og Biokemi, Regionshospitalet Viborg; Tove Herlev Rasmussen, Blodprøver og Biokemi, Regionshospitalet Randers; Lotte Koch, Patologi, Regionshospitalet Randers; Pernille Strøm Koue, Patologi, Aarhus Universitetshospital; formand Karin Vester­gaard, Klinisk Biokemisk Afdeling, Regionshospitalet Herning; og næstformand Ruth Szöke Skovgaard, Klinisk Genetisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital.

Ordet er dit