Tip os log ind

Ny chef for Kongernes Jelling

Morten Teilmann-Jørgensen brænder for gode museumsoplevelser og har været med til at opbygge oplevelsescentret Kongernes Jelling. Nu sætter han sig i chefstolen
05. februar 2019, 11.46

Chefskifte - Det bliver den 50-årige Morten Teilmann-Jørgensen, der overtager ledelsen af oplevelsescenter Kongernes Jelling.

Kongernes Jelling er et museum under Nationalmuseet og vicedirektør Erik Als er glad for at udviklingen er i trygge hænder.

- Jeg er sikker på, at vi med Morten får en chef, der med sit store kendskab til Jelling kan skabe engagement i driften og udviklingen af Kongernes Jelling. Han har vist, at han kan udvikle denne vigtige del af danmarkshistorien med høj faglighed, humor og kant, siger vicedirektør Erik Als.

Morten Teilmann-Jørgensen er ny som museumschef men kender Jelling ud og ind. I 2012 tog han springet fra en chefpost i DR til jobbet som projektleder for opbygningen af det nye Kongernes Jelling. En nytænkning af formidlingen og bedre rammer betød, at besøgstallet i Kongernes Jelling steg kraftigt.

- Jeg brænder for, at endnu flere danskere skal have en god oplevelse, når de kommer på museum. Vi er nået et stykke af vejen i Jelling, hvor vi ser langt flere børnefamilier end tidligere, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

For ham er Jelling noget helt særligt. Et sted man som dansker eller udenlandsk turist bare skal besøge.

-Vi har en fantastisk historie her, som vi i de kommende år vil gøre endnu mere for at få flere til at besøge. Derfor passer de nye udviklingsmuligheder i Kongernes Jelling perfekt til vore planer, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

Han er oprindelig uddannet som boghandler, tog derefter en journalistuddannelse, har arbejdet 15 år i DR og blev efter udviklingen af det nye Kongernes Jelling ansat som formidlings- og eventansvarlig. Nu er han så klar til at stå i spidsen for medarbejderne i Jelling. De gav sidste år over 225.000 besøgende spændende fortællinger om vikingekongerne Harald Blåtand og Gorm den Gamle.

Ordet er ditMere Navne