Tip os log ind
Festugen i Vind byder på en lang række arrangementer, og et af de mest populære indslag hos både børn og voksne er altid pandekagefesten i teltet. ?
Foto: Søren Poder

Ny bar åbner til ugelang Vind-fest

Landsbyfesten i Vind er klar til at sætte fuld tryk på i en uge. Nyt telt og ny bar skal være med til at gøre den traditionsrige fest endnu bedre for deltagere og arrangører
15. maj 2018, 17.22

VIND Når den ugelange landsbyfest løber af stablen i Vind i uge 22 bliver det den 27. fest i rækken.

Det er Vind Idrætsforening i samarbejde med borgerforeningen og Landsbycenter Vind, der arrangerer festen med det formål at samle landsbyens borgere og styrke og udvikle sammenholdet i byen gennem en uges hyggelige arrangementer.

Landsbyfestudvalget, som består af Birte Lauridsen, Morten Højbjerg Pedersen og Stefan Stjernholm, er tovholder gennem hele ugen, men de enkelte aktiviteter er udlagt til foreninger, udvalg eller privatpersoner, som har taget ansvaret for aktiviteternes gennemførelse.

Mange byfester finder sted i løbet af en weekend, men i Vind er der tradition for en ugelang fest, og sådan bliver det også i år.

»Opbakningen er stor: Hvert år kommer nye idéer på bordet, og når man i stort omfang fastholder gode og velbesøgte aktiviteter, er grundlaget for fastholdelse af syv dage til stede«, oplyser arrangørerne.

Altid populære pandekager

Landsbyfestugen starter søndag 27. maj med familiegudstjeneste samt kaffe og brød i teltet, efterfulgt af loppemarked for børn og voksne.

Og ugen kulminerer altså den følgende lørdag med en lang række aktiviteter: Blandt andet fælles morgenmad, fællessang, kåring af »Årets Vindbo«, trylleshow med Henny Solskin og forskellige former for underholdning og konkurrencer for børn og voksne. Inklusive en fodboldkamp, hvor det i år er Vind IF mod Ringkøbing IF.

Lørdag aften er der så fest i teltet med helstegt pattegris og kagebord, og arrangørerne meddeler, at dansegulvet er udvidet til det dobbelte, så det kan stå for presset, når en lind strøm af glade vindboere træder ind til årets teltbal.

I den mellemliggende uge står den blandt meget andet på banko, krolf, fælles aftensmad, petanque, gymnastik, rundbold, lejrbål, rundtur i lokalhistorien, quiz, børnedisco og selvfølgelig den altid populære pandekagefest. Mens søndag står på oprydning og nedbrydning efter ugens aktiviteter.

Nyt telt og ny bar

Hvert år kommer der nye aktiviteter på festbordet i Vind, men derudover er en gruppe af ildsjæle i Vind også kommet med idéer til modernisering af de rammer, som landsbyfesten afvikles i.

Udgangspunktet var at bygge en ny bar og at købe og indrette en container til opbevaring af ugens forbrug samt lager for landsbyfestmaterialet resten af året. Men udvalgets tanker stoppede dog ikke her, da et ønske om et nyt telt også kom på bordet og dermed lagde op til en ny helhedsløsning. Dermed er et 216 kvadratmeter telt nu på plads med container og ny barløsning, som altså kan opleves for første gang i uge 22.

Landsbyfesten i Vind er ikke lagt an på at skulle give et stort overskud, men der plejer alligevel at være et pænt beløb på bundlinjen, som gives til et særligt formål. Overskuddet fra årets fest er således øremærket til FDF-spejdernes nye shelters.

Ordet er ditMere Vildbjerg