Tip os log ind
  • 1/: Transportminister Magnus Heunicke (S) klippede i dag snoren til motorvejsstykket fra Hårup til Låsby.  
    Foto: Søren Nielsen
  • 1/:

Nu er motorvejen fra Hårup til Låsby åbnet

Transportminister Magnus Heunicke klippede snoren til 11 kilometer ny motorvej
01. december 2014, 11.26

LÅSBY Motorvejsstykket fra Hårup til Låsby blev mandag formiddag indviet af transportminister Magnus Heunicke (S) og Silkeborg-borgmester, Steen Vindum (V).

Dermed er de 11 kilometer asfalt fra Hårup til Låsby nu klar til at blive taget i brug, og forventningen er, at det vil forkorte køreturen fra Silkeborg til Aarhus med cirka 10 minutter.

- Motorvejen bliver til gavn for pendlere, trafikanter og erhvervsliv, som hver dag vil kunne spare mange minutter på transport.

Samtidig slipper de tre landsbyer Mollerup, Linå og Hårup for en stor del af de trafikstrømme, der indtil nu har kørt gennem byerne ad den gamle Hovedvej 15, sagde ministeren i sin tale, inden han klippede snoren.

Det nye motorvejsstykke står klar et år før tid, fordi Vejdirektoratet og entreprenører har fået arbejdet til at glide helt perfekt. Navnet på motorvejsstykket - og i øvrigt hele strækningen fra Aarhus til Herning - har været genstand for politiske spændinger mellem Herning, Silkeborg, Skanderborg og Aarhus.

I Herning ønskede man at hele strækningen skulle hedde »Herningmotorvejen«, men Silkeborg, Aarhus og Skanderborg ville kalde den for »Silkeborgmotorvejen«. Det hele endte på Christiansborg med et kompromis, hvor stykket fra netop Låsby og til Funder nu hedder Silkeborgmotorvejen, mens de to stykker fra Århus til Låsby - og igen fra Funder til Herning - hedder Herningmotorvejen.

Nu mangler der »bare« at blive indviet 18 kilometer motorveje fra Hårup og ind gennem Silkeborg og til Funder.

Det stykke er det mest komplicerede og sværeste at bygge. Blandet andet fordi vejen skal gå over Gudenåen, men også fordi den skal graves ned og overdækkes på et stykke gennem Silkeborg. Den sidste del af strækningen forventes klar til brug inden udgangen af 2016.

Ordet er dit