Tip os log ind
  • 1/: Kaptajn Peter Regin føler, at Danmark i spillet fem mod fem sagtens kunne følge med Tyskland. Til gengæld manglede Danmark skarpheden i powerplay.
    Foto: Ritzau Scanpix
  • 1/: Herningensiske Nicklas Jensen var bogstaveligt talt flyvende i Danmarks første VM-kamp mod Frankrig. Den franske målmand er Florian Hardy.
    Foto: Ritzau Scanpix

Nicklas Jensen frustreret efter VM-nederlag mod Tyskland

Efter et nederlag i nøglekampen mod Tyskland er Danmark langt fra VM's kvartfinale
13. maj 2019, 08.01

ishockey Danmark og Tyskland støder ofte ind i hinanden ved VM, og traditionen siger, at de spiller tætte kampe.

Ved de seneste to VM-turneringer har Danmark trukket det længste strå med snævre sejre, men søndag gik det galt i Kosice. Igen blev det en tæt dyst, men denne gang var det vores sydlige naboer, der vandt 2-1.

I en pulje, hvor Canada, USA og Finland må anses for at være de tre stærkeste nationer, skal blandt andre Damark og Tyskland kæmpe hårdt for den fjerde og sidste plads i kvartfinalerne. Med nederlaget mod Tyskland bliver det svært for Danmark at overhale dem i kampen.

- Vi giver på ingen måde op. Nu skal vi ud at se, om vi kan få lavet noget ravage. Jeg anser det ikke for usandsynligt, at vi kan vinde over eksempelvis Finland og Slovakiet, siger holdets herningensiske kaptajn Peter Regin til TV 2 Sport efter kampen.

Storbritannien skal besejres

Men inden kommer der altså lige en kamp tirsdag mod Storbritannien, der må anses for puljens svageste hold. Holdet på sidstepladsen i begge de to indledende puljer rykker ned i B-gruppen.

- Det bliver ikke nødvendigvis nemt mod Storbritannien, men vi påtager os favoritrollen, konstaterer Peter Regin.

Det danske hold indledte VM allerede lørdag med en straffeslagssejr over Frankrig. Det blev 5-4 efter en kamp, hvor offensiven var skarp, men hvor det til gengæld kneb i den anden ende af banen. Til sidst endte det dog med to danske point mod Frankrig, der har den tidligere Blue Fox-spiller Nicolas Ritz med.

Men det er kampen mod Tyskland, der fylder efter de første par kampe. Danskerne gjorde det svært for sig selv med hele syv udvisninger undervejs. Herningensiske Nicklas Jensen stod alene for de tre, som alle kom i den offensive zone.

- Den ene kommer, fordi dommerne mener, at der var »diving« (film, red.). Jeg mener, at der var en klar udvisning til Tyskland i situationen. I stedet for, at vi får powerplay, så får de det og ender med at score. Det er ærgerligt, siger Jokerit-spilleren til TV 2 Sport.

Herning-profil har mere i sig

Angriberen har været skadet i optakten til VM, og han har i de første kampe set lidt frustreret ud. I kampen mod Tyskland spillede han sig dog op efter sine udvisninger og skabte flere chancer.

- Jeg er selvfølgelig frustreret - over resultatet og over mit eget spil. Jeg har været ude, men jeg føler stadig, at jeg kan levere mere, og det kan vi også som hold, påpeger Nicklas Jensen.

Også tyskerne løb ind i hele syv udvisninger, så det blev en noget rodet forestilling, hvor spillerne i special teams fik rigtig meget spilletid. Backen Jesper Jensen Aabo er noteret for mere end 31 minutter på isen, mens angriberen Lars Eller fik mere end 25 minutter på isen.

Blue Fox-spilleren Morten Poulsen i fjerdekæden spillede syv minutter - heraf en del i undertal.

Lige i fem mod fem

Kaptajn Peter Regin havde en blandet fornemmelse af det danske spil.

- Vores powerplay er ikke godt nok. Vi får ikke sat angrebene ordentligt op, og afslutningerne er heller ikke gode nok. I fem mod fem oplever jeg, at det er ret lige. Vi løber i hvert fald ikke rundt inde på isen og føler os under pres, forklarer Peter Regin.

Det var den store angriber Mathias Bau, der med godt ni minutter tilbage fik reduceret til 1-2 med et flot skud op i nettaget fra en spids vinkel. Bau har ikke spillet en turneringskamp hele sæsonen, efter at han ved sidste års VM i Herning fik ødelagt sin milt i kampen mod USA.

Tyskland forsvarede sig godt ud fra en benhård defensiv og gik ikke efter at udbygge føringen.

Nicklas Jensen, der er noteret for 21 minutter på isen, mener, at holdet på flere parametre godt kan være tilfredse.

- Vi arbejder stenhårdt, og jeg synes ikke, det er helt fortjent, at vi taber. Men selvfølgelig skal vi være skarpere og score på flere af vores chancer, siger den 26-årige tidligere NHL-spiller.

Mod Tyskland overtog Blue Fox-målmanden Simon Nielsen tjansen som backup for Sebastian Dahm, men Nielsen kom ikke i aktion.

Tirsdagens kamp mod Storbritannien begynder klokken 16.15.

Ordet er ditMere Sport