Tip os log ind
Organist Kristian Marius fortæller sammen med sin gode ven og mentor Mads Bille om sit sygdomsforløb.
Foto: Flemming Hansen

Musikalske venner fortæller

Kristian Marius Andersen og Mads Bille holder foredrag i Brande
19. november 2018, 12.13

brande - Du taler med munden, så taler jeg med fingrene, som tangentspilleren Kristian Marius Andersen sagde til sin kollega, dirigent for Herning Kirkes Drengekor, Mads Bille.

Siden 2005 har de to musikere arbejdet tæt sammen.

Der gik ikke lang tid efter Kristian Marius ansættelse som 2. organist ved Herning Kirke, før hans kollega Mads Bille foreslog Kristian Marius Andersen, at han fik en udredning hos en psykiater. Her blev Kristian Marius Andersen diagnosticeret med Aspergers Syndrom.

Mads Bille blev dermed ikke blot Kristian Marius Andersens kollega, men også hans mentor.

Ved foredraget tirsdag aften på Socialpsykiatrisk Center Syd i Brande fortæller de to om et meget tæt samarbejde, som har bragt de to musikere verden rundt med Herning Kirkes Drengekor.

Mentor for organisten

Kristian Marius Andersen har imponeret både danske og udenlandske anmeldere og publikum med sine enestående evner for at improvisere på kirkeorgel, hammondorgel eller klaver. Ved tangenterne er Kristian Marius Andersen et geni. Problemerne opstår når han forlader tangenterne og rammes af hverdagens udfordringer.

- Når Kristian ikke kan finde ud af at håndtere, hvad andre oplever som hverdagens helt elementære udfordringer, er det ikke et spørgsmål om, at han skal tage sig sammen. Så er det et vilkår, som man må tage til efterretning og sørge for, at han bliver støttet i. Til gengæld giver han verden den mest sublime musik, siger Mads Bille.

Har fået sin venneforening

I løbet af aftenen vil de to musikere fortælle om den nyligt stiftede Venneforening for tangentspilleren Kristian Marius Andersen.

Stikordene i den nye forening er mad, musik og kærlighed. Ligesom i det musikalske samarbejde med kor og musik, skaber også den nye venneforening gode rammer for disse tre stikord.

Ordet er ditMere Brande