Tip os log ind
Karsten Holm er ikke Elvis imitator, men han er begejstret for den afdøde kunstners sange, som han formidler i et musikalsk foredrag i Simmelkær kirke i januar.
Foto: Pr-foto

Musikalsk foredrag: Elvis i kirken

04. januar 2019, 15.25

Simmelkær Elvis Presley er død, men hans musik og alt det han repræsenterede lever i bedste velgående her 34 år efter hans død. Mandag aften 14. januar er der mulighed for en time i selskab med Elvis' sange, når sanger Karsten Holm holder sit musikalske foredrag »Elvis i kirken« i Simmelkær Kirke.

Publikum får en time i selskab med en stribe af Elvis' foretrukne gospel-sange og andre sange, der passer til kirkerummet.

Alene i USA menes 30.000 mennesker at leve af at imitere Elvis Presley. Også herhjemme findes adskillige Elvis-imitatorer, men Karsten Holm adskiller sig fra mængden. For ham er det afgørende ikke at fremstå som en Elvis-lookalike, men derimod i sang og udtryk at formidle en autentisk kærlighedserklæring til populærmusikkens største personlighed gennem alle tider.

Elvis Presley er i den brede offentlighed mest kendt for rock'n'roll og de på hans tid vovede hoftesving. Men Elvis var et troende menneske og havde en særlig passion for gospelsange, som han sang ofte og gerne med stor indlevelse og nærvær. Sangene er blot ikke blandt de mest kendte. Ikke desto mindre blev de tre amerikanske Grammys som Elvis modtog, alle tildelt for gospeludgivelser.

Det er denne for mange ukendte side af Elvis, som afdækkes i foredraget.

Karsten Holm er konservatorieuddannet operasanger, men har sunget Elvis og rock'n'roll, fra han var ganske ung. Med sig har Karsten Holm to konservatorieuddannede musikere, nemlig pianist og organist, Christian Spillemose, der er organist i Brædstrup kirke, og uddannet pianist, samt Anders Nyløkke Jørgensen på kontrabas.

Ordet er dit