Tip os log ind
Museumsbygningen fra 1909 skal også i fremtiden være museum. Museets plan, der netop er godkendt af politikerne.

Museumsbygningen reddet

Trods planer om nyt museum til 35 millioner kroner er det lykkedes at finde løsning, der kan bevare den 100 år gamle museumsbygning
21. november 2012, 20.15

Går alt, som Museum Midtjylland håber, vil et nyt, topmoderne formidlingsmuseum i 2015 åbne i Vestergade i det nuværende Tekstilforum med tilstødene bygninger.

Samtidig vil det nuværende Herning Museum i Museumsgade 32 fortsat være museets ejendom og skal fremover rumme en ubemandet studiesamling, en slags åbent magasin, med de ting, der ikke passer ind eller er plads til i det nye formidlingscenter.

- Museum Midtjylland har præsenteret en meget gennemarbejdet plan, der viser, hvordan man kan føre Herning Museum ind i en ny formidlingstid.Kombinationen af magasin og en permanent åben udstilling for de særligt interesserede er god, konstaterer Johs. Poulsen (R), formand for kultur- og fritidsudvalget.

 

Frivillige

Planen er at de frivillige omkring landsbylauget skal have til huse i den gamle bygning og sætte den i stand.

- Hvis der kan komme i en aftale i stand, afsættes der 100.000 kroner om året i fem år til istandsættelsen. Det var den samme model, vi brugte ved istandsættelsen af den gule skolebygning i Vildbjerg, forklarer Johs. Poulsen, der personligt er glad for, at det ser ud til, at bygningen bevares som museum.

Ordet er dit