Tip os log ind
I 2023 lukkes motorvejshullerne både nord og syd om Herning.
Foto: Nils Lund

Motorvejshuller ved Herning lukkes - Rute 15 opgraderes

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået trafikaftale for 110 milliarder, som tilgodeser store dele af Herningområdet
13. marts 2019, 10.09

Herning Motorvejshullerne omkring Herning lukkes for 548 mio. kr. i 2023.

Det gælder både den 9,5 kilometer lange motortrafikvej nord om Herning, der vil blive lavet om til motorvej - og den fem kilometer lange motortrafikvej, som i dag ligger mellem det nye sygehus ved Gødstrup og Messecenter Herning.

Adskillige tiltag

Sådan lød en af de vigtigste nyheder for Herning i den trafikaftale, som onsdag formiddag blev offentliggjort af regeringen og Dansk Folkeparti. Planen omfatter adskillige tiltag i andre dele af landet, men for Herning og omegn er de vigtigste her:

Rute 15 mellem Herning og Ringkøbing udbygges i 2021 til 2+1-vej for 865 mio. kr. - heri indgår nye omfartsveje ved Barde og Haunstrup samt forbedring af Videbæk omfartsvej. Samtidig vil hastigheden på rute 15 blive sat op til 90 kilometer i timen.

Ny motorvejsstrækning

Samtidig er aftaleparterne enige om i 2023 at påbegynde anlæg af en ny motorvejsstrækning i forlængelse af Midtjyske Motorvej fra Give til Haderslev. Her undersøges linjeføringer både øst og vest om Billund, hvor prisen er fastsat til henholdsvis 5,8 mia. kr. og 7,5 mia. kr.

Endvidere gennemføres i 2019 en forundersøgelse af motorvej på strækningen mellem Give og Hobro.

Rute 34 mellem Haderup og Skive er også med i planen, idet aftaleparterne her vil bruge 609 mio. kr. på en opgradering i 2024, da kørebanen på den 15 kilometer lange strækning er smal og præget af en del tung trafik og høj ulykkesfrekvens.

Med i planerne er også en helt ny banestrækning til Billund by og Billund Lufthavn, som skal kobles på Herning-Vejle-banen i Jelling. Dette projekt til 926 mio. kr. vil regeringen og DF i gangsætte i 2023.

Glad for aftalen

Aftalen glæder finansminister Kristian Jensen (V), Lind.

- Motorvejshullerne om Herning skal lukkes. Det har jeg sagt lige fra begyndelsen. Og i dag bliver det en realitet. Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti forhandlet en ny investeringsplan på plads til over 110 milliarder kroner frem mod 2030, skriver Kristian Jensen til Herning Folkeblad.

- Det har været vigtigt for mig at sikre, at motorvejene om Herning bliver gennemført. I dag har vi to stykker motortrafikvej, som både trafikalt og sikkerhedsmæssigt ikke lever op til det niveau, som vi har brug for. Med aftalen sikres det, at motorvejene nu bliver fuldført, så der vil være høj trafiksikkerhed hele vejen igennem, tilføjer ministeren.

Ordet er ditMere Herning