Tip os log ind
  • 1/: Inden testcentret officielt blev taget i brug, »lånte« man et par U17-spillere fra FCM Academy til at gennemgå en test. Her er det Mads Kristian Hansen, der er på løbebåndet, mens Marie Obel følger testen på computeren.
    Foto: Pr-foto
  • 1/: Arel Simsir (t.v.) og Mads Kristian Hansen indvilligede i at teste udstyret. Bagefter gennemgik Marie Obel resultaterne med de to spillere fra FCM Academy.
    Foto: PR-Foto

Motionister testes i Vildbjerg: Professionel test til amatører

Nyt testcenter i Vildbjerg kan hjælpe med at målrette træningen for både professionelle idrætsudøvere og amatørmotionister
04. januar 2019, 07.49

VILDBJERG For idrætsudøvere er det afgørende, at de ved, hvor meget deres krop kan yde. Først og fremmest gælder det for de professionelle idrætsudøvere, men også amatører og folk, der ønsker at tabe sig, kan have gavn af det.

- Formålet er, at man ikke alene kan opbygge en målrettet træningsindsats, men også få at vide på hvilket niveau, kroppen præsterer mest økonomisk, siger indehaveren af Sport og Fitness i Vildbjerg, Peter Jørgensen.

Derfor har han sammen med Vildbjerg Sports- og Kulturcenter og cand.scient. i idræt og sundhed, Marie Obel, investeret i et professionelt testcenter i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

Det nye testcenter er placeret i lokaler under Sport og Fitness, og udstyret består af et løbebånd og en kondicykel.

Alle kan bruge det

Der er tale om særdeles teknologisk avancerede maskiner: På såvel løbebåndet som kondicyklen kan man måle iltoptagelsen i blodet samt måle indholdet af mælkesyre, både før og under testen.

Testen tager cirka en time, og der lægges blødt ud, men efterhånden øges intensiteten til det maksimale. Ud fra testen kan den enkelte udøvers træning beregnes og tilpasses de fysiske krav, der stilles til testpersonen.

- Udstyret kan bruges af alle idrætsudøvere, men først og fremmest vil det nok være de idrætsgrene, hvor der kræves en høj iltindtagelse og koncentration, hvilket vil sige alle former for boldspil, cykling og svømning. Men også motionister kan have glæde af en test, siger Peter Jørgensen, som selv har oplevet fordelen ved at blive testet:

- Jeg fandt ud af, at rent energimæssigt er min optimale fart under løb 11 kilometer i timen, og ved at administrere mit løb efter det, gennemførte jeg et 126 kilometer langt løb, fortæller han.

Tilbud til klubberne

Idéen til testcentret kom fra sports- og kulturcentrets direktør, Klaus S. Andersen, der fik den i foråret 2018.

Klaus S. Andersen håber, at det nye testcenter vil være et attraktivt tilbud for de klubber, der bruger centret i forbindelse med træningsophold, mens Peter Jørgensen vil tilbyde sine medlemmer af Sport og Fitness at få foretaget en test.

Det er Marie Obel, der er instruktør i og ansvarlig for testcentrets drift, men booking skal foretages hos sports- og kulturcentret.

For at vise, hvordan det nye testcenter kan bruges i forbindelse med vægttab, vil der være åbent hus i centret på mandag, 7. januar, om aftenen.

Ordet er ditMere Vildbjerg