Tip os log ind
Bjarne Østergaard Madsen har kun boet et års tid i kvistlejligheden på Sjællandsgade 23 - kun få meter fra det sted, hvor han na

Mordmistænkts familie i chok

Familien til den dobbelte kvindemorder Bjarne Østergaard Madsen chokeret over, at han mistænkes for endnu et kvindemord
02. november 2009, 21.31

Familien til den nu døde Bjarne Østergaard Madsen, der mistænkes for at have slået den 46-årig Lisbet Nielsen fra Århus ihjel, er dybt rystede.

Både over at Bjarne Østergaard Madsen nu igen er i politiets søgelys for et mord. Og over at der nu bliver ribbet op i de to kvindemord, Bjarne Østergaard Madsen tidligere er dømt for at have udført. Det fortæller en af hans brødre, John Østergaard Madsen fra Gjellerup.

- Mine forældres hjem er i øjeblikket fyldt med blomster fra venner og bekendte. De har en stor omgangskreds. Vi har aldrig oplevet, at nogen har kigget skævt til familien på grund af det, Bjarne har gjort, siger John Østergaard.

Opvokset i Herning

Bjarne Østergaard Madsen var den yngste af i alt tre brødre, der voksede op i både Herning, Snejbjerg og Fjelstervang, inden forældrene købte et hus på Monradsgade, som de i dag er flyttet fra.

En af brødrene har for fire-fem år siden kappet al kontakt med resten af familien, men John Østergaard har i alle årene fastholdt kontakten til sin drabsdømte bror, der bosatte sig i Aalborg.

Fik tæsk

Her var han fra 1. januar 2006 til 31. marts 2007 ansat på virksomheden Aalborg Industries A/S efter at være blevet udsluset fra retspsykiatrisk afdeling på Viborg Øst, hvor han afsonede en behandlingsdom efter at have fået en diagnose som skizofren.

Bopælen i Aalborg valgte han angiveligt, fordi det var for risikabelt for ham at bo i Herning, hvor han fik tørre tærsk, når han viste sig i værtshusmiljøet på Petit Bar, Citycaféen eller El Torro.

Kærlig og hjælpsom

Mens den 42-årige boede i Aalborg var han kæreste med en anden kvinde.

- De flyttede også sammen på et tidspunkt, men det gik ikke, siger John Østergaard og tilføjer, at Bjarne Østergaard Madsen inden for familien ikke var det monster, han er blevet gjort til i visse dele af pressen.

- Vi har to drenge, som Bjarne betragtede som sine egne. Han var god til computer. Og hvis mine drenge havde problemer, så kørte han ned fra Aalborg for at hjælpe dem, siger han og beskriver sin bror som kærlig og hjælpsom.

Rejste i hele verden

Det var først for nogle år siden, at den 42-årige mand flyttede tilbage til Herning, hvorfra han hver dag kørte til Ringkøbing, hvor han havde fået arbejde som ingeniør på virksomheden PipeCon A/S i Ringkøbing.

Virksomheden laver rør til skibsindustri og kraftværker - og jobbet bragte ham rundt i verden til virksomhedens kunder.

- Virkede glad for Lisbeth

John Østergaard ved i dag ikke, hvad han skal tro om den 46-årig Lisbet Nielsens forsvinden.

- Politiet har fortalt os, at Bjarne ikke har efterladt et afskedsbrev i cellen. Jeg ved, at han var meget glad for Lisbet. Han virkede ked af det, da hun forsvandt, siger han.

Selv har han aldrig mærket noget til, at Bjarne skulle være skizofren - heller ikke tilbage i brødrenes barndom.

Klaustrofobi

Men han er sikker på, at politiet og myndighederne har begået en fejl ved at lukke den anholdte mand ind i en celle uden observation eller tilsyn af en læge eller en sygeplejerske, fordi Bjarne Østergaard Madsen led af klaustrofobi.

- Han var bange for lukkede rum. Han gik aldrig ind i en elevator, siger John Østergaard, som undrer sig over, hvorfor politiet og kriminalforsorgen har lukket ham ind i en celle, når de kendte hans forhistorie.

Skal obduceres

Den samme holdning deler hans kvindelige nabo, som vurderer, at Bjarne Østergaard må have været syg.

- Jeg har aldrig følt, at jeg var i fare. Han virkede overhovedet ikke som en skummel type. Det må have været nogle følelsesmæssige ting, der triggede nogle bestemte sider af ham. Hvis han var erklæret skizofren, lyder det som om, det offentlige har svigtet, siger naboen.

Familien venter nu på, at politiet skal frigive liget af Bjarne Østergaard Madsen.

Vil savne ham

- Jeg ved, at mine forældre har sagt ja til, at han kan blive obduceret. Når det er gjort, regner jeg med, at vi skal til begravelse, siger John Østergaard, som har diskuteret sagen igennem med sin familie:

- Vi har advaret vores drenge om, at der kan være nogle i skolen, som siger nogle grimme ting til dem. Da jeg fortalte det, sagde den ene af mine drenge; jamen de kendte jo heller ikke Bjarne.

- Det er helt sikkert, at vi kommer til at savne ham, slutter John Østergaard.

Ordet er dit