Tip os log ind
26 klasser/skoler fik denne gang del i Skolemælkslegatet, som skal være med til at styrke fællesskabet gennem gode oplevelser.
Foto: Pr-foto

Mælkepenge går til skakspil på Vestervangsskolen

Vestervangskolen i Herning får 4600 kroner til 25 skakspil. Pengene kommer fra Mejeriernes Skolemælksordning
09. november 2018, 10.40

herning Vestervangskolen i Herning får Skolemælkslegat til 25 skakspil. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Med pengene kan 3. årgang fra Vestervangskolen glæde sig til at træne deres koncentration, logiske tænkning og fairplay igennem skakspil.

Vestervangskolen havde så god en idé, at der nu er penge på vej fra Skolemælkslegatet, som denne gang fik over 600 ansøgninger. Legatet er gennem en årrække blevet uddelt to gange om året til skoleklasser over hele landet cirka - 200.000 kroner på årsbasis.

- Med Skolemælkslegatet kan vi bidrage til, at skolebørn og deres lærere får nogle rigtig gode oplevelser, der støtter sundheden i bred forstand og gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne, siger Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Gårdbesøg, gynger og bål

Og der er mange aktiviteter på skolernes ønskeliste. Denne gang er der blandt andet givet penge til: gårdbesøg, bålhus, udekøkken, gynger, klatrevæg, skakspil, sund mad og atletikudstyr.

- Vi støtter meget bredt, så der er god mulighed for at få støtte til projekter og arrangementer, som ellers ikke var blevet til noget. Det er en stor fornøjelse at mærke, at klasserne er så glade for at få en økonomisk håndsrækning, som gør en positiv forskel i hverdagen for trivsel og sammenhold, siger Jan Hermansen.

I komiteen for Skolemælkslegatet sidder både repræsentanter fra Mejeriernes Skolemælksordning, elever, lærere og forældre, som udvælger de projekter, som får penge.

Der er ansøgning igen til skolemælkslegatet i marts 2019.

Ordet er ditMere Herning