Tip os log ind
Sort røg væltede ud af lejligheden i Aaparken.
Foto: Kim Hansen

Mirakuløs redning: - Den brændende lejlighed kunne ingen overleve at være i

Ældre mand skal prise sig lykkelig for at han havde en altan
19. september 2018, 10.53

Herning Røgdykkere fik i dag reddet en ældre mand ud af en brændende lejlighed i Aaparken i Herning. Brandfolkene havde faktisk opgivet håbet om at få beboeren ud i live.

- Hjemmehjælpere fortalte os at han var hjemme. Og den brændende lejlighed kunne ingen overleve at være i, fortæller indsatsleder Peter Kristensen fra Brand & Redning Midtvest.

Humøret var derfor på nulpunktet, men pludselig opdagede røgdykkerne en livløs person ligge ude på altanen. Her var den ældre mand løbet ud, da der var en mur af flammer mellem ham og brandfolkene.

- At han havde en lejlighed med altan var som at vinde i lotto. Det reddede helt sikkert hans liv, fortæller indsatslederen.

Eksplosion fra badeværelset

Brandfolkene blev tilkaldt af beboere i området, der hørte den ældre herre råbe »Brand, brand!«. Inden røgdykkerne nåede ind, skete der en eksplosion, der så ud til at komme fra badeværelset, hvorefter den sorte røg også blev fyldt med høje flammer.

- Det ser vi tit ved voldsomme brande i beboelse. Det kan være en røggaseksplosion, eller hvis man har en sodastream-maskine eller bare deodoranter, fortæller Peter Kristensen.

Efter en lille halv time var flammerne slukket, og beboeren var kørt på en båre ud til en ventende ambulance, hvor den hostende mand fik ilt.

Betonbygning mindskede skaderne

Politiet kom også til stedet, men vil endnu ikke give en klar melding om brandårsagen. Ilden skulle dog ikke være opstået ved elektriske installationer, men nu skal have talt med den ældre herre for at høre, hvad der kan være sket.

Lejligheden på første sal udbrændte stort set totalt, mens de andre lejligheder i komplekset slap for skader. Og alle beboere blev evakueret ud på parkeringspladsen foran betonbyggeriet.

- Her kan vi igen se det heldige i, at Herning er en ung by. I en gammel bygning - eksempelvis med træ som et af byggematerialerne - ville den her brand helt sikkert have bredt sig, men i bygninger i beton har ilden meget sværere ved at brede sig, forklarer indsatslederen.

Ordet er dit



Mere 112