Tip os log ind

Mindeord om Nancy Nielsen: Norden var hendes hjertebarn

10. april 2018, 11.47

Mindeord

Bestyrelsen for Foreningen Norden i Brande har sendt følgende mindeord over Nancy Nielsen, Brande, der er død, 98 år gammel.

I Foreningen Norden har vi mistet vores tidligere formand Nancy Nielsen, der sov stille ind langfredag, 30. marts, i en alder af 98 år.

Nancy havde et meget aktivt liv med mange tillidsposter. Hun har været både i Landsstyrelsen og kredsbestyrelsen for Foreningen Norden, og hun var aldrig bange for at give sin mening til kende.

I den lokale afdeling af Foreningen Norden startede Nancy som kasserer, og i 1974 blev hun formand. Utallige er de arrangementer og møder, som Nancy stod i spidsen for. Hun arrangerede rejser i Norden, hvor al maden og kager til kaffen var lavet hjemmefra. Det var ofte ture i forbindelse med venskabsbystævner. Nancy tog sig også af udveksling af skoleklasser, skaffede unge i Nordjob, organiserede salg af lodsedler og mange andre ting.

I 1998 blev Nancy udnævnt til Årets Brandit med egen flise på torvet, hvorpå der står: 1998 Foreningen Norden Nancy Nielsen.

I 2002 tog Nancy initiativ til at få rejst Milepælen på hjørnet af Sdr. Ommevej og Herningvej. På Milepælen er der faner med navnene på Brandes venskabsbyer, og den blev rejst i anledning af 50-året for det nordiske venskabsby-samarbejde. I 2010 indstillede bestyrelsen i Foreningen Norden Nancy til kandidat som Årets Ildsjæl med begrundelse i følgende ord: Ildsjæl, ihærdig, interesseret, ivrig, iderig, initiativtagende, informationssøgende, igangsætter, internetbruger og nærmest identisk med Foreningen Norden.

I 2012 valgte Nancy at stoppe efter 36 år på formandsposten, og i den forbindelse udnævnte Foreningen Nordens bestyrelse hende til æresmedlem.

Nancy har udtalt: »Norden er mit hjertebarn«, og det har vi mærket i bestyrelsen. Vi har været glade for at have hende i vores midte, og hun deltog helst i alle møder. Således var hun også med til vores sidste generalforsamling og nordiske gæstebud med spisning blot 10 dage før sin død.

Æret være Nancys minde.

Ordet er dit