Tip os log ind
Nancy Nielsen blev 98 år.
Foto: Privatfoto

Mindeord om Nancy Nielsen: En af Brandes store personligheder er død, 98 år gammel

06. april 2018, 10.27

Mindeord

Familien har indsendt mindeord om Nancy Nielsen, Brande, der er død i en alder af 98 år:

Nancy Nielsen sov stille ind langfredag, 30. marts 2018, efter et langt og meget aktivt liv. Nancy var igennem mere end 50 år en særdeles arbejdsom dame i Brandes foreningsliv og har sat mange varige spor.

Nancy Nielsen voksede op i Aalborg og flyttede med sin mand, Hugo Nielsen, til Brande i 1953, da han blev kommuneingeniør i den tidligere Brande Kommune.

Nancy Nielsen blev hurtigt en del af foreningslivet i Brande. Således blev Nancy kasserer i Foreningen Norden i Brande i 1960, og i 1974 blev hun formand for foreningen. Foreningen Norden arbejder for øget samarbejde i Norden, blandt andet ved at sætte fokus på de nordiske sprog, kultur og historie. Nancy var igennem næsten 40 år formand for foreningen i Brande og sad ligeledes i landsbestyrelsen og amtskredsens bestyrelse.

Nancy gik af som formand for foreningen i 2012 og blev samme år udnævnt til æresmedlem af Foreningen Norden i Brande som anerkendelse af hendes store indsats gennem mange år. I sit arbejde for foreningen Norden var Nancy blandt andet drivkraften bag mange kortere og længere busture for foreningens medlemmer rundt i Danmark og til de nordiske lande, inklusive Grønland, Island og Færøerne; ligesom arbejdet med venskabsbyerne rundt i Norden lå hende meget på sinde.

Også efter sin afgang som formand for foreningen blev hun ved med at deltage i foreningens arbejde og fulgte i det hele taget foreningen tæt.

Årets Brandit

Det var ikke alene Foreningen Norden, som nød godt af Nancys store engagement og arbejdsindsats. I 1964 var Nancy med til at starte Inner Wheel i Brande og blev klubbens første præsident. Inner Wheel er et internationalt kvindenetværk tæt knyttet til Rotary. Nancy blev i 1998 udnævnt til æresmedlem for klubben. Nancy fulgte også Inner Wheel helt frem til sin død.

Nancy var ligeledes igennem 15 år leder af spejderbevægelsen »Blåmejserne« i Brande og var en drivende kraft bag etableringen af et klubhus i Brande, som blev bygget, uden at bevægelsen måtte optage lån. Herudover nød også Kulturelt Samråd godt af hendes store frivillige indsats.

På baggrund af de mange meritter og ikke mindst arbejdet med at gøre Brande kendt i hele Norden blev Nancy Nielsen i 1998 udnævnt som årets »Brandit« af Brande Borgerforening. Titlen tildeles en person, der vurderes at have ydet en særlig og uvildig indsats for Brande by og dets borgere.

Appetit på at rejse

Nancy Nielsen holdt meget af at rejse med sin mand og sin familie og var på adskillige telt- og campingture rundt i Europa, herunder ofte med Gardasøen som mål. Det blev også til længere rejser til blandt andet USA og Brasilien i to omgange.

Nancy Nielsen holdt sig frem til sin død særdeles mentalt frisk og kunne føre en meningsfuld samtale med alle om livets store og små spørgsmål. Hovedet blev blandt andet holdt aktivt ved at spille bridge og løse mange svære krydsord. Herudover havde hun til det sidste en stor appetit på at rejse ud i verden. Alene inden for de sidste fem år var Nancy både på Sct. Croix og adskillige gange på Mallorca.

Nancy værdsatte også det nære - familie, venner og livet i sit elskede hus på Åkrogen i Brande. Haven med de mange roser var i forårs- og sommermånederne Nancys store glæde. Nancy forblev i sit eget hjem frem til sin død.

Nancy Nielsen var igennem mere end 60 år gift med Hugo Nielsen (død 2005) og fik tre børn, seks børnebørn og ni oldebørn.

Æret være hendes minde.

Nancy Nielsen bisættes fra Brande Kirke lørdag 7. april klokken 11.00.

Ordet er dit