Tip os log ind
Fritz Møller Nielsen, som var ivrig havørredfisker, er død i en alder af 76 år.?Fot0: Privatfoto

Mindeord om Fritz Møller Nielsen: Vi vil savne ham som en god ven og lystfiskerkammerat

17. september 2018, 10.37

Mindeord

Følgende mindeord om Fritz Møller Nielsen, Gjellerup, er indsendt af Tonni Kjær Jensen, Lyøvej 9, Hammerum. Fritz Møller Nielsen er død i en alder af 76 år.

Det er med stor sorg, at jeg og min familie fik beskeden om, at vores kære ven, lystfiskerkammerat og min reservefar er gået bort.

Fritz Møller Nielsen og Birthe Nielsen har været en del af vores familie siden midten af 1970'erne og kom meget i mit og mine forældres hjem og har deltaget ved alle større familiebegivenheder.

Tømrerarbejdet var livsopgaven, som gav brød på bordet. Fritz har lavet tømrerarbejdet på mine forældres hus og alt tømrerarbejdet på det hus, som han sammen med Birthe opførte i Gjellerup. Detaljerne og kvaliteten skulle være i orden. I 1960'erne arbejdede Fritz som tømrer på Grønland.

Fritz var meget udadvendt og havde en meget fin evne til at lytte og med ægte interesse få en god dialog med alle mennesker, han mødte på sin vej.

Hurtigt fandt vi ud af, at vi havde en fælles passion, lystfiskeriet. De første ture gik til Fjederholt Å, dengang åen havde en stor bestand af stalling og ørred. Fritz var passioneret havørredfisker og har fisket i Karup i over 60 år. Laksefiskeri i Norge var den helt stor passion. Fritz har fisket laks i Rauma-elven i begyndelsen af 1970'erne og frem til midten af 1980'erne, siden er der fisket i Orkla, Gaula og de senere år i Mandals-elven i Sydnorge.

De årlige ture startede med et planlægningsmøde for turens deltagere hos Fritz, hvor der altid blev serveret en meget fin anretning, ofte bestående af en fiskeret. Planlægningsmødet gav i den grad ild til forventningens glæde om den kommende tur til Norge. Fritz har fanget rigtig mange laks og havørreder.

Fritz var en livsnyder og elskede at være i godt selskab til en god fodboldkamp eller i golfklubben, på en rejse eller fisketur. En vigtig del af livet var rejser sammen med Birthe.

Det var en fornøjelse at være i hans selskab. Fritz havde en dejlig humor og var altid glad og i godt humør. Han omtalte altid andre mennesker på en positiv måde, man glædede sig til mødet med ham.

Det har været en stor glæde, ære og privilegium for mig og min familie at have Fritz som ven og kammerat.

Æret være Fritz' minde.

Ordet er dit