Tip os log ind

Mindeord om Finn Larsen: Han har ydet en stor indsats i Ilskov

23. marts 2018, 11.32

Mindeord

Annie Noes har på vegne af en gruppe borgere i Ilskov sendt mindeord om Finn Larsen, Ilskov, der er død i en alder af 75 år.

Fredag 2. marts døde Finn Larsen i Ilskov ganske pludseligt. Han blev 75 år. Han var født i Rynkeby på Fyn, men har boet i Ilskov siden 1965.

Finn var et kendt ansigt i byen. Han havde arbejdet i Brugsen, siden han kom hertil og indtil 1991 - han kunne fejre 25-årsjubilæum, og han var brugsuddeler i 22 år.

Finn var meget optaget af Andelsbevægelsen. Han var tro mod den grundlæggende tanke i Brugsens fundament og havde fået sin uddeler-uddannelse på den Danske Andelsskole i Middelfart i 1965.

Efter de mange år i Ilskov Brugs blev han ansat i OBS i herningCentret, og han afsluttede sit arbejdsliv hos firmaet Roug i Herning.

Finn var afholdt i alle kredse, og han har ydet en stor indsats både i sit arbejdsliv og i fritidslivet. Der stod stor respekt om Finn, og han havde flere tillidsposter. Han sad i Skolenævnet ved Ilskov Skole, og i mange år var han medlem af repræsentantskabet for OK. Igennem mere end 40 år var han med inden for FDF - først som leder, senere som bestyrelsesmedlem og kasserer og de sidste år som revisor.

Han var til sin død formand for Ilskov Invest, og han var i bestyrelsen for HK's seniorafdeling.

Finns arbejde var altid præget af ordentlighed, og han var selv et ordensmenneske. Han var altid hjælpsom, og det er der mange, der gennem årene har nydt godt af. Han var om nogen en handyman, og hans særlige force var reparation af cykler, men man kunne komme til ham med mange forskellige tekniske opgaver, som han gerne gik i gang med at løse.

Finn var meget optaget af slægtsforskning, og han har i mange år arbejdet med familiens stamtræ. Det lykkedes ham at komme rigtig langt tilbage, og han var de senere år en flittig bruger af de elektroniske kirkebøger og arkiver.dk. På den måde fik han stor indsigt i både lokalhistorien i og omkring Ilskov og lokalhistorien fra Rynkeby på Fyn, hvor han voksede op.

Finn var en sand børneven. Han nød at lege med børnebørnene, da de var små, og han glædede sig til den kommende tid, hvor der igen var et lille barnebarn og et oldebarn at lege med. Mange Ilskov-børn vil også huske Finn som julemand, fordi han i mange år vandrede rundt i byen juleaftensdag om eftermiddagen i sit julemandskostume for at ønske glædelig jul.

Finn Larsen efterlader sig sin hustru Inge, tre børn og svigerbørn, fire børnebørn og et oldebarn på kun 5 uger.

Finn vil blive savnet - han efterlader et stort tomrum i familien, i byen og i de foreninger, han var aktiv i.

Ordet er dit