Tip os log ind

Mindeord om Anna Vestergård: Nu kører hun ikke længere ture i Sunds' gader

26. april 2018, 12.20

Mindeord

Avisen har modtaget følgende mindeord om Anna Vestergård, Sunds, indsendt på vegne af familien af Karen Clausen:

Et langt liv er slut for en livsglad Sunds-kvinde. Anna Vestergård døde søndag aften, 15. april.

Anna Vestergård blev født i Ilskov, og som ung pige kom hun ud at tjene på forskellige gårde som medhjælper i huset. Hun arbejdede også på trikotagefabrik i en kort periode, indtil hun mødte Viggo Vestergård.

De blev gift i 1951 og købte en gård på Røjenvej i Sunds.

Ud over at passe husdyrene opdyrkede de en del jord fra hede til landbrug. Gennem årene blev der dyrket korn, roer og masser af kartofler. Anna Vestergård tog del i arbejdet i marken og i stalden, og derudover stod hun for husholdningen.

Anna har altid vist sig som et meget hjælpsomt menneske, og da hun og Viggo solgte jorden, arbejdede de hos naboer med mink og kartoffeloptagning, og det fortsatte Anna med efter Viggos død.

Viggo Vestergård døde i 1994. Anna fortsatte med at hjælpe naboer og passede bygningerne og haven på gården, indtil hun solgte gården i 2002. Herefter flyttede hun til Teglgårdsvej, hvor hun boede indtil sin død.

Anna Vestergård dyrkede i mange år damehåndbold og blev ved så længe, at hun kunne træne sammen med sin ældste datter.

Efter flytningen til Teglgårdsvej fik hun mange fritidsinteresser. Hun startede til porcelænsmaling og orkering og var frivillig på plejehjemmet, hvor hun som 80-årig trillede med »De Gamle«.

Desuden har der altid været tid til at hjælpe i børnenes haver og til pasning af børnebørn. Det blev også til mange rejser og cykelture, indtil hun fik amputeret det ene ben i 2012 på grund af sukkersyge. Efter et par år måtte det andet ben også amputeres, så de sidste år foregik livet fra kørestolen. Det hindrede hende dog ikke i at fortsætte sine mange sammenkomster med familie og venner.

Anna Vestergård havde en stor omgangskreds af dejlige naboer, venner og familie, som hun altid nød at være sammen med.

Anna Vestergård, som blev 87 år, var frisk til få timer før sin død og efterlader 4 børn, 4 svigerbørn, 7 børnebørn og 10 oldebørn.

En glad, humørfyldt og hurtigkørende kørestolsbruger er nu væk fra Sunds' gader og efterlader et tomrum hos familie og venner.

Æret være hendes minde.

Ordet er dit