Tip os log ind
Anders Ryder Østergaard. ?
Foto: Privatfoto

Mindeord om Anders Ryder Østergaard: Han var et fint menneske og en kær kollega

04. december 2018, 10.06

Mindeord

Fra Alpi har vi modtaget følgende mindeord om Anders Ryder Østergaard, Troldhede, der er død i en alder af 50 år:

Et fint menneske, en kær og meget værdsat kollega - Anders Ryder Østergaard er stille sovet ind.

Anders startede hos Alpi tilbage i 2005 som speditør i Italiens-afdelingen. Efter et par års ophold i Italien tilbage i 1990'erne talte han naturligvis flydende italiensk, og den kompetence har ofte været i brug i årenes løb, når samarbejdspartnere i Italien skulle have noget forklaret.

Men Anders' interesse og flair for it bragte ham naturligt fra spedition til Alpis it-afdeling, hvor han fungerede som it-supporter.

AØ - som han blev kaldt hos Alpi - var en yderst hjælpsom, engageret og dedikeret kollega. I flere år - og ad flere omgange - har Anders kæmpet mod kræften. Og på trods af begrænsede kræfter overkom Anders mere i de sidste år, end man synes var menneskeligt muligt. Således arbejdede han helt frem til 14 dage før sin alt for tidlige død. En hverdag så tæt på normalt som muligt var vigtig for Anders.

Lysten til livet og til mennesker havde han med sig hele vejen. Anders var nysgerrig på livet og ville have det hele med. Han var levemand til det sidste - elskede fest og farver. Og var altid den første på dansegulvet til Alpi-fester, især hvis Village People og YMCA brølede ud af højttalerne.

God mad og vin samt ferieture sydpå fyldte meget i Anders og Lees liv. Han kunne fortælle passioneret om gode middage og smukke landskaber i Toscana. Et åbent og internationalt syn prægede hans liv. Han og Lee kombinerede mange rejser med et harmonisk liv på landstedet i nærheden af Troldhede. Et hjem med mange dyr og megen hjerterum, hvortil de hvert år inviterede kollegaer og deres familier.

Anders fik midt i november overrakt Herning Byråds Frivillighedspris for sin enestående og bemærkelsesværdige indsats som frivillig i Herning Kommune - som borgmester Lars Krarup udtrykte det, da han overrakte Anders prisen.

Han begyndte som frivillig i 2012, da Giro d'italia havde start i Danmark - og var sidenhen frivillig til stort set alle sports- og musikevents i Herning. Og derfor var anerkendelsen yderst fortjent og et glimrende eksempel på Anders' hjælpsomhed og ansvarlighed.

Sweet dreams are made of this

Who am I to disagree?

I travel the world

And the seven seas,

Everybody's looking for something.

Sådan sang Annie Lennox, og sådan lød Anders' ringetone i mange år.

Anders, vi vil savne din høje ringetone og dit stille smil - og rigtig meget andet.

Vores tanker går til Lee, som har mistet sin mand og sin bedste ven.

Æret været Anders' minde.

Ordet er ditMere Navne