Tip os log ind
Carnegie har måttet frem med den store sæk aktier, for at hjælpe TCM i sin første tid som børsnoteret.
Foto: Colourbox

Midtjysk køkkenproducents aktier har fået stor hjælp under debut

Banken Carnegie brænder sig hurtigt igennem de aktier, der skal stabilisere kursen i TCM Group frem til jul
05. december 2017, 10.25

Børsnotering TCM Group, som blandt andet står bag køkken-mærkerne Nettoline og Kitchn i Aulum samt Svane Køkkenet, har haft godt gavn af investeringsbanken Carnegie som kursstøtte i de første syv handelsdage som børsnoteret firma.

Det skriver Ritzau Finans.

Køkkenproducenten, der gik på børsen 24. november, hyrede i den forbindelse Carnegie til at være såkaldt stabiliseringsagent. En stabiliseringsagent er noget, som nye selskaber på børsen typisk bruger for at holde hånden under aktiekursen i den første tid med en aftalt portion aktier.

Dem har Carnegie hurtigt brugt mange af for at holde kursen på de 98 kroner, som selskabet blev noteret til.

Indtil nu, altså på de første syv handelsdage for den nye aktie, har Carnegie ifølge Ritzau Finans anvendt godt 60 procent af sit mandat til at foretage støtteopkøb.

Mandatet lyder på op til maksimalt 1,05 millioner aktier. På første handelsdag - fredag den 24. november - købte Carnegie 400.000 aktier i TCM Group og stod dermed for lige godt en fjerdedel af al handel med aktien.

Alligevel faldt TCM på førstedagen til 97,50 kroner. De følgende fire handelsdage sluttede aktien igen under noteringskursen, inden den både fredag i sidste uge og mandag i denne igen sluttede i noteringsniveauet på 98 kroner.

På de seks handelsdage efter den første af slagsen har Carnegie støtteopkøbt samlet 236.611 aktier, hvorfor der ikke længere er så meget krudt at skyde med i de sidste 14 handelsdage af støtteperioden, der udløber 23. december.

Tilbage har Carnegie et råderum på 413.389 aktier - eller knap 40 pct. af det samlede mandat. Dermed er der ikke helt så meget støtte til at holde TCM oppe med i de kommende uger.

TCM gik på børsen, fordi kapitalfondsejeren IK ville ud af sit ejerskab efter at have købt TCM i 2016.

/ritzau/

Ordet er dit