Tip os log ind
Lone Nielsen.

MCH - et hus med stærke værdier og god økonomi

08. maj 2019, 10.00

MCH I sidste uge var jeg til generalforsamling i MCH. Det er et helt særligt »hus« at komme i. Man føler allerede ved indgang, hvordan man nærmest bliver omfavnet og budt velkommen af husets sjæl. Det er sandt at sige et fantastisk sted, som man forbinder med gode oplevelser og kvalitetstid. Jeg holder meget af at komme der. MCH er i sandhed en perle, der får de fleste fra vores område til at føle sig stolte.

Ved generalforsamlingen blev vi præsenteret for årsrapporten for 2018. En rapport der beskriver gode resultater og en stærk økonomi. Noget mere, jeg bider mærke i, er, at MCH i deres årsrapport beskriver, at de vil have udformet en politik omkring samfundsansvar inden for de næste ét-to år. årsagen til dette er, at de har et mål om at drive en virksomhed med høje etiske standarder. Jeg må sige, at min stolthed over MCH ikke blev mindre, da jeg læste denne passus. Og det fortsætter, MCH beskriver ansvar omkring miljø, medarbejderforhold, menneskerettigheder osv.

MCH er uden tvivl et fantastisk hus, der har gode værdier, og det er ikke mindst på grund af den mangeårige direktør, Georg Sørensen. Han har virkelig skabt noget helt unikt. Han har ikke bare været medskaber af MCH, men også tiltrukket mange andre ting til Herning kommune. Selv en motorvej kan han mere eller mindre tage æren for. Jeg kan ikke rose ham nok for hans engagement og kompetencer. Han er i sig selv et stort aktiv for Herning! Så det er med stolthed og glæde, jeg kommer i MCH.

Flere politiske modstandere har beskyldt mig for at være modstander af MCH, da jeg har været kritisk omkring planerne om etablering af en shuttletog og det store millionbeløb, MCH hvert år modtager i tilskud fra Herning Kommune. De kunne ikke tage mere fejl, for jeg er stor fan af MCH og jeg mener, at huset har en stor betydning for Herning Kommunes udvikling.

Jeg tænker bare, at MCH har fået stor succes uden shuttletog og de har nogle fabelagtige parkeringsforhold samt shuttlebusser, der kører i pendulfart, når der er arrangementer. Derfor vil det at bruge mange, mange millioner på et shuttletog ikke være en ok investering, når vi nu ikke har midlerne til det. Og det har vi ikke, når vi samtidig skal løfte en ordentlig kernevelfærd, det gør vi ikke i dag.

MCH har også en stor kassebeholdning og opsparer store midler hvert eneste år. Derfor kan man også tillade sig at stille spørgsmål ved de mange millioner, der hvert år gives til stedet, når nu vi samtidig må spare på vores kernevelfærd. Fakta er, at vores borgere har mere brug for de penge og at MCH er så sund en forretning, at de godt kan klare sig uden et så stort tilskud.

At jeg foreslår at nedsætte tilskuddet betyder ikke, at jeg er modstander af stedet, men blot, at jeg forsøger at skabe det nødvendige råderum til at sikre vores kommunale kernevelfærd. Kommunerne kunne få flere midler fra staten og der kunne helt sikkert også prioriteres anderledes fra regeringens side, men vi kan starte med at prioritere dem, vi har.

Fakta er, at det beløb, der hvert år gives til MCH, ville kunne dække de 42 pædagoger, der skal til i vores daginstitutioner for bare at nå gennemsnitsnormeringen på landsplan. Hvem har så det største behov lige nu? Det handler i bund og grund om prioritering.

Ordet er ditMere Debat