Tip os log ind
Birthe Kjær optrådte i Boxen i 2015, dog i en anden rød kjole, end den hun havde på til melodigrandprix i 1989, da hun vandt med hittet »Vi maler byen rød«. Man kan nu opleve kjolen fra 1989 på Tekstilmuseet i Herning i anledning af, at grandprixet kommer til Herning 23. februar.
Foto: Flemming Hansen

Mal Herning rød i vinterferien

I vinterferien kan børn og andet godtfolk tyvstarte grandprix-feberen med musik, spil og pailletter
10. februar 2019, 19.41

Herning »Fang en sang med mobilen og kom i grandprix-stemning, mens du går på opdagelse i Herning Kommune«, står der i en pressemeddelelse fra Herning Kommune.

I bedste Pokemon Go stil er det fra 1. februar og frem til 7. marts blevet muligt at fange grandprix-sange rundt omkring i Herning kommune. Der gemmer sig sange hele vejen fra Herning bymidte og ud i alle afkroge i for eksempel Aulum, Sunds og Kibæk.

Man kan derfor downloade app'en Ojoo (den blå) til både sin iPhone og Android-telefon.

Vind billetter

Det er også muligt at vinde billetter til både Dansk Melodi Grand Prix 2019 23. februar i Jyske Bank Boxen eller MGP-generalprøve 1. marts.

For at deltage skal man blot have fanget tre sange på Ojoo App'en, og man kan tilmelde sig konkurrencen online.

Der trækkes lod om billetterne 20. februar til voksen grandprixet og 27. februar til MGP, og vinderne får direkte besked.

Glimmer eller ej

Melodigrandprix har altid været fuld af fest, farver, glimmer og glitter. Og uanset om man har krøller eller ej, så er man velkommen på Tekstilmuseet i Vestergade i Herning, som har en særudstilling, der hedder »Glitter, glimmer og pailletter«, som kan opleves fra 1. februar frem til 31. marts.

Udstillingen består af 14 dragter, som danske sangere og værter har båret i Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest, fremgår det af pressemeddelelsen fra Herning Kommune.

Her kan man for eksempel opleve Debbie Camerons kjole fra vinderhittet i 1981, hvor hun sammen med Tommy Seebach sang »Krøller eller ej« til det Danske Melodi Grand Prix.

Birthe Kjærs røde kjole fra 1989 hittet, er også tilstede, hvis man vil have inspiration til at male Herning rød i grandprix-måneden.

Ordet er ditMere Herning